αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι θα κρίνει το αν θα γίνει lockdown στην Αττική

Τι θα κρίνει το αν θα γίνει lockdown στην Αττική

Ανησυχητική αυξητική τάση συνεχίζει να καταγράφει η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν ότι υπάρχει σαφής τάση υπέρβασης των 300 κρουσμάτων ανά 24ωρο.

Οι επιδημιολόγοι τονίζουν ότι η κατάσταση της πανδημίας παραμένει σταθερά κρίσιμη και δεν επιδέχεται εφησυχασμό.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία των λοιμωξιολόγων αφορά πλέον τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφεται στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στην αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών οι οποίοι έφτασαν τους 71.

Την ίδια ώρα, ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές επιστημόνων που εισηγούνται ολιγοήμερο lockdown στην Αττική, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς των SMS για τους ηλικιωμένους.

Η επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Αττική αυτή τη στιγμή είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική, πλην όμως ελεγχόμενη, όπως σπεύδουν να επισημάνουν οι αρμόδιες αρχές. Στο πλαίσιο αυτό, πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι φωνές επιδημιολόγων που τάσσονται υπέρ του τοπικού lockdown στο Λεκανοπέδιο, που είναι άλλωστε και η περιοχή στην οποία εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα.

Από την κυβέρνηση πάντως, το μήνυμα που στέλνεται είναι ότι η επιβολή lockdown αποτελεί έσχατο μέτρο. «Εφόσον τα μέτρα τηρηθούν από όλους, εφόσον οι συστάσεις μας γίνουν αποδεκτές και σεβαστές, ειδικά από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από οποιοδήποτε lockdown» δήλωσε κατά τη χτεσινη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το καλύτερο lockdown είναι η εφαρμογή των μέτρων από όλους μας καθολικά» πρόσθεσε εμφατικά.

Από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, επεσήμανε πως το lockdown «ξέρουμε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά είναι πάντα η τελευταία λύση. Και έχουμε πάρα πολλά μέτρα που μπορούμε να πάρουμε μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είμαστε αρκετά μακριά μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =