αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι θα δούμε στο ιστορικό πρώην κτίριο της Ελευθεροτυπίας

Τι θα δούμε στο ιστορικό πρώην κτίριο της Ελευθεροτυπίας

Με δύο deals που αφορούν σημαντικά έργα αξιοποίησης αποχαιρετά η Grivalia το 2019. Ειδικότερα, η ΑΕΕΑΠ απέκτησε το 49% των μετοχών των εταιρειών Value Τουριστική και Piraeus Port Plaza 3, οι οποίες έχουν στην κυριότητά τους εμβληματικά ακίνητα σε Νέο Κόσμο και τον Πειραιά.

Το πρώην κτήριο της Ελευθεροτυπίας

Τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η Value Ξενοδοχειακή, θυγατρική εταιρεία της Dimand αγόρασε, προς 10,8 εκατ. ευρώ, το κτήριο εμβαδού 14,4 χιλ. τετραγωνικών μέτρων, όπου βρισκόταν η έδρα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία (Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.). Πριν από λίγες ημέρες, η Grivalia απέκτησε το 49% της Value, προς 1,8 εκατ. ευρώ και θα συνεργαστεί, για δεύτερη φορά, με την Dimand για την υλοποίηση έργου αξιοποίησης ακινήτου.

Οι δύο εταιρείες θα προχωρήσουν στην υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου με στόχο την επανάχρηση του κτηρίου της οδού Μίνωος. Λόγω των περιορισμών που θέτει το Γενικό Πολεδομικό Σχέδιο, της υπερπληθώρας ξενοδοχείων και της ανυπαρξίας καλής ποιότητας γραφειακών χώρων, τα σχέδια αξιοποίησης προβλέπουν την μετατροπή του ακινήτου σε υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό κτήριο γραφείων.

Άλλωστε, η Grivalia έχει αναπτύξει το πρώτης κατηγορίας κτήριο Green Plaza στο Μαρούσι, ενώ η Dimand ολοκλήρωσε αρχές της χρονιάς τους νέους γραφειακούς χώρους επί της οδού Νερατζιωτίσσης στον Δήμο Αμαρουσίου (στον πρώην Χώρο Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) σιδηροδρομικού σταθμού Νερατζιώτισσας).

Η δεύτερη φάση αξιοποίησης των ακινήτων της Παπαστράτος

Η αγορά του 49% της Piraeus Port Plaza 3, προς 5,038 εκατ. ευρώ, σηματοδοτεί την έναρξη υλοποίησης, από την Grivalia σε κοινοπραξία με τη Dimand, της δεύτερης φάσης του έργου αξιοποίησης των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Πειραιά.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την μετατροπή του πρώην εργοστασίου καπνοβιομηχανίας και καπναποθηκών σε συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και θέσεων στάθμευσης σύγχρονων προδιαγραφών, συνολικής επιφάνειας 43.992 τ.μ. (συμπεριλαμβανομένων των υπογείων θέσεων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων), με τη Grivalia να έχει προσυμφωνήσει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 51% της PPP3 μετά το πέρας της μετασκευής του ακινήτου. Οι δύο εταιρείες έχουν ολοκληρώσει την πρώτη φάση της ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, έχοντας δημιουργήσει κτήριο γραφείων 11.000 τ.μ. που είναι εκμισθωμένο σε πολυεθνική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Grivalia, σε συνέχεια της συμφωνίας συγχώνευσης με την Eurobank, εξακολουθεί να αναζητά ακίνητα καλής ποιότητας, όπως ανέφερε, κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Γιώργος Χρυσικός.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + five =