αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι θα δημιουργηθεί στο πρώην ακίνητο Kodak στο Μαρούσι

Τι θα δημιουργηθεί στο πρώην ακίνητο Kodak στο Μαρούσι

Πράσινο φως για το The Grid στο Μαρούσι με τη διαδικασία για το νέο σύγχρονο συγκρότημα γραφείων των Noval – Brook Lane να προχωρά.

Πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής γνωμοδότησε θετικά για την επένδυση γραφείων, όπως μεταδίδει το bizness.gr.

Η έναρξη κατασκευής αναμένεται εντός του 2023 ενώ το υφιστάμενο κτίριο της Kodak, που υπήρχε στο ακίνητο, έχει πλέον κατεδαφιστεί με στόχο όταν εκδοθούν όλες οι απαραίτητες άδειες να ξεκινήσει η υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης για το νέο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων.

Σε αυτή τη φάση προχωρούν οι μελέτες σε συνεργασία με την Brook Lane. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης της επένδυσης είναι το 2025.

Στο οικόπεδο εμβαδού 16 στρεμμάτων περίπου, επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Μαρούσι (πρώην ακίνητο Kodak), πρόκειται να αναπτυχθεί σύγχρονο συγκρότημα πράσινων κτηρίων γραφείων συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 49.000 τ.μ. το οποίο θα υιοθετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού ενώ αναμένεται να λάβει πιστοποίηση κατά LEED.

Για το εν λόγω έργο αναμένονται την περίοδο 2022-2025 κεφαλαιουχικές δαπάνες από την THE GRID Α.Ε. ύψους περίπου €48,7 εκατ. (€77,3 εκατ. περιλαμβανομένου και του τιμήματος αγοράς της γης, το οποίο αναμένεται να καταβληθεί μέχρι το τέλος του 2021), το 50% του οποίου, ήτοι €24,4 εκατ. (€38,7 εκατ. συμπεριλαμβανομένης της αναλογίας επί του τιμήματος αγοράς της γης), αντιστοιχεί στη Noval Property.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί μέσω της εταιρείας «THE GRID Α.Ε.» (μετοχική σύνθεση: 50% Noval Property, 50% Mavani Holdings Limited του ομίλου Brook Lane Capital)

Το σχεδιασμό έχει αναλάβει μια μεγάλη ομάδα κορυφαίων συνεργατών: Foster + Partners, YAP Architects, OMETE S.A. – Consulting Engineers, INSTA Consultants Engineers, DENCO, GREENWAYS, Athanassios / Thanos Danilof, ACOU, ENVECO S.A., DCarbon | Sustainability Consulting.

H επένδυση αφορά νέο συγκρότημα κτιρίων γραφείων με δευτερεύουσες χρήσεις καταστημάτων και εστιατορίων που αποτελείται από 2 κτίρια σχήματος Γ με 5 υπέργεια επίπεδα, τα οποία διατάσσονται αντικριστά σχηματίζοντας ένα εσωτερικό αίθριο.

Η συνολική κάλυψη είναι 4.980,74 m2, η δόμηση εντός συντελεστή 19.843,25 m2 και η συνολική δόμηση ανωδομής (εντός και εκτός ΣΔ) 26.309,78 m2.

Προβλέπεται η δημιουργία 3 υπογείων, ενιαίων για τα 2 κτίρια, τα οποία εκτείνονται εκτός περιγράμματος της κάλυψης με χρήσεις χώρων στάθμευσης και λοιπών κύριων και βοηθητικών χρήσεων. Η συνολική δόμηση υπογείων (εκτός ΣΔ) είναι 31.767,16 m2.

Το συγκρότημα αποτελείται από αρθρωτά στοιχεία/κτίρια που ακολουθούν την περίμετρο του οικοπέδου, δημιουργώντας ένα εσωτερικό αίθριο, το οποίο είναι η καρδιά της κοινωνικής του ζωής. Μέσω της εκτεταμένης φύτευσης το αίθριο γίνεται μια ραχοκοκαλιά που ενώνει την ανατολική με τη δυτική πλευρά του συγκροτήματος.

Το μεγάλο πάρκο δημόσιας χρήσης στη δυτική πλευρά του οικοπέδου ενθαρρύνει την οικειοποίηση του χώρου από τους χρήστες και μεγιστοποιεί την ευεξία τόσο των εργαζομένων όσο κι των επισκεπτών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 18 =