αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι θα έκανα αν γινόμουν ξανά 20 ετών»: Μια διαφορετική εξομολόγηση από τον Richard Branson

«Τι θα έκανα αν γινόμουν ξανά 20 ετών»: Μια διαφορετική εξομολόγηση από τον Richard Branson

Ο Richard Branson έχει καταφέρει τα πάντα στη ζωή του. Ξεκίνησε από τα χαμηλά, και σήμερα είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, με πολλά γνωστά brands στην κατοχή του. Και φυσικά δισεκατομμυριούχος. Πλέον, έχει φτάσει τα 66 του χρόνια.

Τι θα γινόταν όμως, αν ξαφνικά γύρναγε στα 20 του; Τι θα έκανε ίσως διαφορετικά; Μπορεί ένα τέτοιο σενάριο να μοιάζει… πολύ ρισκαδόρικο για μερικούς. Πιθανόν, ο Richard Branson να μην κατάφερνε να τα πάει τόσο καλά για δεύτερη φορά. Μπορεί να μην ήταν τυχερός σε κάποιες στιγμές.

Όμως το ρίσκο δεν δείχνει να φοβίζει το Branson. Ποτέ δεν τον φόβιζε. «Μερικές φορές σκέφτομαι, τι θα γινόταν αν όλα αυτά ήταν ένα όνειρο; Και αν σηκωνόμουν το πρωί, ως 20χρονος, με όλη τη ζωή μπροστά μου» λέει ο ιδρυτής της Virgin, σε blog post του.

«Πιστεύω ότι αυτό δεν με φοβίζει. Με εξιτάρει. Θα ήθελα να πάω πίσω και να ζήσω τη ζωή μου ξανά. Να κάνω μεγάλα όνειρα» λέει ο Branson. Όπως εξηγεί, «το να ονειρεύεσαι είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ανθρωπότητας. Σου δίνει δύναμη, σε ωθεί να καινοτομήσεις. Kαι πάει τον κόσμο μπροστά».

«Δείτε τον κόσμο με ενθουσιασμό, πιστέψτε ότι είστε πιο δυνατοί από τα προβλήματα που σας απασχολούν. Και κάντε μεγάλα όνειρα» τονίζει ο Richard Branson. Όπως καταλήγει, η αξία του ονείρου δεν μετριέται μόνο από το αποτέλεσμα. Μετριέται από την έμπνευση και τις εμπειρίες που παίρνεις από το «ταξίδι», με σκοπό να φτάσεις στο όνειρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 5 =