αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι είχε πει ο Steve Jobs στους αποφοίτους του Στάνφορντ για τον περιορισμένο χρόνο, τον θάνατο και τις απόψεις των άλλων

Τι είχε πει ο Steve Jobs στους αποφοίτους του Στάνφορντ για τον περιορισμένο χρόνο, τον θάνατο και τις απόψεις των άλλων

Είναι ίσως η σημαντικότερη ομιλία που είχε δώσει ο Steve Jobs, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του. Και δεν είχε να κάνει με γκάτζετ και τεχνολογία. Εστίαζε στις επιλογές που πρέπει να κάνει κάποιος στη ζωή τους. Στην ομιλία του στους αποφοίτους του Στάνφορντ το 2005, ο Steve Jobs είχε μιλήσει, ανάμεσα σε άλλα, για τον περιορισμένο χρόνο που έχουμε, τον θάνατο και τις απόψεις των άλλων.

«Το να θυμάμαι ότι σύντομα θα είμαι νεκρός, είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και με βοήθησε να κάνω τις πιο μεγάλες επιλογές στη ζωή μου. Όλες οι εξωτερικές προσδοκίες, όλη η υπερηφάνεια, ο φόβος της ντροπής ή της αποτυχίας, όλα αυτά τα πράγματα παραμερίζονται μπροστά στον θάνατο, αφήνοντας μόνο ότι είναι πραγματικά σημαντικό» είπε ο Jobs σε εκείνη την ομιλία.

Σημειώνεται, ότι τα παραπάνω λόγια τα είπε πριν η υγεία του μπει σε επιδείνωση και τελικά έρθει το τέλος το 2011. Είναι πράγματα που τα πίστευε σε όλη του τη ζωή. Στη συνέχεια της ίδια ομιλίας είπε: «Το να θυμάστε πως θα πεθάνετε, είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφύγετε την παγίδα του να νομίζετε ότι έχετε κάτι να χάσετε. Είστε ήδη γυμνοί. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ακολουθήσετε την καρδιά σας». Παράλληλα σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή, το νέο είστε εσείς. Αλλά κάποια ημέρα, όχι πολύ μακριά από σήμερα, σταδιακά θα γίνετε το παλιό και θα απομακρυνθείτε».

«Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος. Για αυτό μην τον σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου», τόνισε ο Steve Jobs.

Σε εκείνο το σημείο, μίλησε για τις απόψεις των άλλων, που πιθανόν μας αποπροσανατολίζουν σε διάφορες φάσεις τις ζωής μας. «Μην αφήνετε το θόρυβο από τις απόψεις των άλλων να πνίξει την εσωτερική σας φωνή. Να έχετε το θάρρος να ακολουθήσετε την καρδιά και τη διαίσθηση σας», είπε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 8 =