αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι είναι το Project Scorpio που ετοιμάζει η Microsoft και με το οποίο ασχολούνται τα ξένα media

Τι είναι το Project Scorpio που ετοιμάζει η Microsoft και με το οποίο ασχολούνται τα ξένα media

Κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της επερχόμενης νέας κονσόλας της, Project Scorpio, αποκάλυψε η Microsoft στις ιστοσελίδες Digital Foundry και Eurogamer.

Η κονσόλα, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, φαίνεται να έχει σχεδιαστεί εξαρχής για να είναι δυνατόν τα νεότερα παιχνίδια να τρέχουν σε ultra-high 4Κ ανάλυση και υψηλά frame rates. Το τσιπ γραφικών της χρησιμοποιεί 40 πυρήνες επεξεργασίας υψηλών ταχυτήτων για την παραγωγή αυτών των υψηλής ανάλυσης εικόνων.

Στα επιπλέον χαρακτηριστικά που έγιναν γνωστά περιλαμβάνεται ένας κεντρικός επεξεργαστής με οκτώ πυρήνες που θα τρέχουν στα 2,3 GHz. Όπως σημειώνει το BBC, συγκριτικά, οι οκτώ πυρήνες του PS4 Pro της Sony τρέχουν στα 2,1 GHz και αυτοί του Xbox One στα 1,75 Ghz.

Όπως σημειώνει η Ναυτεμπορική, οι 40 πυρήνες στη μονάδα γραφικών επίσης θα τρέχουν σε μεγαλύτερη ταχύτητα από τους αντίστοιχους 36 στην κονσόλα της Sony και τους 12 στο Xbox One. Η Microsoft έχει επισημάνει ότι έχει θέσει στόχο η συσκευή να μπορεί να χειριστεί έξι teraflops το δευτερόλεπτο- κάτι που, όπως υποστηρίζει, έχει επιτύχει. Το Eurogamer εκτιμά πως η μονάδα επεξεργασίας γραφικών είναι 4,6 φορές ισχυρότερη από τα αντίστοιχα τσιπ του Xbox One.

Η Microsoft είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στο Project Scorpio πέρυσι, και η κονσόλα αναμένεται να αρχίσει να διατίθεται προς πώληση τα φετινά Χριστούγεννα. Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν αναμένεται να γίνουν γνωστές τον Ιούνιο, στην Ε3.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + twenty =