αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι είναι το «Σκοιλ Ελικικού» και οι… περίεργες χρηματοδοτήσεις στα ΚΕΚ εν μέσω πανδημίας (Εικόνες)

Τι είναι το «Σκοιλ Ελικικού» και οι… περίεργες χρηματοδοτήσεις στα ΚΕΚ εν μέσω πανδημίας (Εικόνες)

Όπως- όπως φαίνεται ότι επιλέχθηκαν τα ΚΕΚ μέσα από τα οποία θα δοθούν τα έκτακτα επιδόματα των 600 ευρώ στους επιστήμονες. Όπως φαίνεται και στα screenshots που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, κάποια Κέντρα Κατάρτισης μπήκαν στα εν λόγω προγράμματα, θα εισπράξουν την σχετική χρηματοδότηση, αλλά είναι κατώτερα των περιστάσεων.

Πολλά Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης αντί να χρησιμοποιήσουν μεταφραστές, κάνουν χρήση του Google Translation με αποτέλεσμα να προκύπτουν απίθανες εκφράσεις όπως το “Σκοιλ Ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν” .

Τα σχόλια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά με τους χρήστες να διαμαρτύρονται για την προχειρότητα με την οποία φαίνεται πως αντιμετωπίζεται το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, ενώ το “Σκοιλ Ελικικου”, έχει γίνει πρώτο trend στο ελληνικό Twitter. Ενώ κάποιοι άλλοι διερωτώνται σχετικά με το γιατί η Κυβέρνηση δεν επέλεξε να δώσει απευθείας το επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες, αλλά η διαδικασία περνά μέσα από τα ΚΕΚ (με «σεμινάρια επιμόρφωσης»). Αρκετοί είναι και αυτοί που αναρωτιούνται για τα κριτήρια μέσα από τα οποία επελέγησαν τα συγκεκριμένα ΚΕΚ.

Τηλεκατάρτιση επιστημόνων με
Τηλεκατάρτιση επιστημόνων με

Ανάρτηση στο Facebook, σχετική με το θέμα, έκανε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όπως αναφέρει ο ίδιος:

«Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια.

Σκάνδαλο όμως όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν.

Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»…

Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις».

Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια….

Gepostet von Alexis Tsipras am Freitag, 17. April 2020
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 3 =