αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι είναι τα Microbots που στο μέλλον θα καθοδηγούνται από το φως

Τι είναι τα Microbots που στο μέλλον θα καθοδηγούνται από το φως

Τα Microbots είναι ρομπότ με… κυτταρικές διαστάσεις, που μπορούν να δράσουν ακόμα και μέσα στο φλεβικό δίκτυο μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ευφυών Συστημάτων Max Planck, με επικεφαλής τον Clemens Bechinger, προσπαθούν να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τα Microbots. H καθοδήγησή τους μέσα στο σώμα είναι δύσκολη και απαιτεί ειδικούς χειρισμούς έξω από το σώμα.

Οι ερευνητές αντλούν την έμπνευσή τους από ένα στοιχείο της φύσης, την έμφυτη τάση των μικρών εντόμων και άλλων οργανισμών να προσελκύονται από το φως. Έτσι, αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο και με τα Microbots που τοποθετούνται μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Κατασκευάζοντας ειδικές μορφές Microbots, γίνονται προσπάθειες είτε να κατευθύνονται προς μία φωτεινή πηγή, είτε να απομακρύνονται από αυτή, σε μια προσπάθεια να γίνει η συγκέντρωση ή η απομάκρυνσή τους από ένα σημείο.

Τα Microbots που αναπτύσσουν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Max Planck μπορούν να καθοδηγούνται από μια σειρά διατάξεων με lasers και άλλες φωτεινές πηγές, αλλά είναι ακόμα σε πρώιμη εργαστηριακή μορφή και δεν μπορούν να εκτελέσουν όλες τις εντολές που τους δίνουν οι επιστήμονες. Η αρχή της λειτουργίας τους μπορεί να οδηγήσει σε πιο εξελιγμένα μοντέλα στο μέλλον, όπως αναφέρει το New Atlas.

Πηγή: Pestaola.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + eight =