αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι είναι τα Bleisure ταξίδια που γίνονται όλο και μεγαλύτερη τάση

Τι είναι τα Bleisure ταξίδια που γίνονται όλο και μεγαλύτερη τάση

Μία νέα τάση γίνεται όλο και πιο έντονη στα ταξίδια: Τα Bleisure ταξίδια. Η λέξη προκύπτει από τα συνθετικά business & leisure. Και είναι ακριβώς αυτό που ακούγεται: Μια συγχώνευση επαγγελματικών και ταξιδιών αναψυχής, όπως σημειώνει το Fortune. Φανταστείτε να σας στέλνουν για να παρακολουθήσετε ένα διήμερο συνέδριο στο Μαϊάμι και στη συνέχεια να απολαύσετε μια μερικώς επιδοτούμενη παραθαλάσσια διαμονή δύο εβδομάδων πριν παρακολουθήσετε μια άλλη επαγγελματική συνάντηση.

Η τεχνολογία και ένα απροσδόκητο παγκόσμιο πείραμα στην εργασία από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν φέρει επανάσταση στον κόσμο της εργασίας. Από τον ανεξάρτητο συγγραφέα έως τον συμβεβλημένο προγραμματιστή, η τεχνολογία έχει κάνει πραγματικότητα το bleisure, μια κατάσταση ταξιδιού πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από επαγγελματικά ταξίδια.

Οι χώροι εργασίας που επιτρέπουν τα ταξίδια αναψυχής δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να παρατείνουν τα επαγγελματικά τους ταξίδια και να περνούν χρόνο σε διακοπές και περιηγήσεις στα αξιοθέατα στον προορισμό τους. Μερικοί εργαζόμενοι μπορούν ακόμη και να φέρουν μαζί τους τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Όλο αυτό είναι διαφορετικό από τους ψηφιακούς νομάδες, που ταξιδεύουν μόνιμα ενώ εργάζονται στο διαδίκτυο. Για τους ταξιδιώτες bleisure, η παραμονή είναι πολύ μικρότερη.

Το ταξίδια bleisure μπορεί να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του ταλαιπωρημένου κλάδου των επαγγελματικών ταξιδιών από τον αντίκτυπο της πανδημίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − eight =