αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι είναι οι «Impact startups» που αντλούν χρηματοδοτήσεις- ρεκόρ

Τι είναι οι «Impact startups» που αντλούν χρηματοδοτήσεις- ρεκόρ

Σε πρωταγωνιστές έχουν εξελιχθεί οι λεγόμενες Impact startups. Πρόκειται για startups που προσβλέπουν στην επίλυση θεμελιωδών κοινωνικών προβλημάτων. Η Ευρώπη, μαζί με τη Βόρειο Αμερική, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του έτους το υψηλότερο ποσοστό επενδύσεων σε τέτοιες startups σε σχέση με τα συνολικά κεφάλαια που διοχετεύθηκαν από venture capitals.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική έρευνα της dealroom, σε συνεργασία με την ImpactCity, την ImpactFest, την Tech Nation και την Danske Bank, στην Ευρώπη έχουν δημιουργηθεί 34 impact unicorns, δηλαδή νεοφυείς επιχειρήσεις με αποτίμηση άνω του 1 δισ. ευρώ. Η σχετική αγορά στην Ευρώπη απασχολεί τουλάχιστον 146.000 εργαζομένους.

Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι οι επενδύσεις σε impact startups εκτοξεύθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικά το 2021 μέχρι αυτό το μήνα συγκέντρωσαν κεφάλαια – ρεκόρ ύψους 39 δισ. ευρώ μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας ήδη κατά πολύ τα 16 δισ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν στο πλήρες έτος του 2020. Η συνολική τους αξία παγκοσμίως αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 1,6 τρισ. ευρώ.

impact-startups-sygkentronoyn-poso-rekor-1-6-tris-eyro-stin-koryfi-i-eyropaiki-agora1

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κυρίαρχη θέση στη σχετική κατηγορία καταλαμβάνουν οι περιβαλλοντικές startups, οι οποίες συγκεντρώνουν με διαφορά τη μεγαλύτερη μερίδα των επενδύσεων. Από την άλλη πλευρά, όπως διαπιστώνεται στην έκθεση της Dealroom, οι impact startups που δραστηριοποιούνται στη συρρίκνωση των ανισοτήτων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − fourteen =