αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι είναι οι έξυπνοι στόχοι (S.M.A.R.T. goals) που πρέπει να βάλεις μέσα στη νέα χρονιά

Τι είναι οι έξυπνοι στόχοι (S.M.A.R.T. goals) που πρέπει να βάλεις μέσα στη νέα χρονιά

Το έτος πλησιάζει στο τέλος του, και είμαστε σε μια χρονική περίοδο όπου πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν τους στόχους τους για την νέα χρονιά. Όπως έχουμε ξανά πει, μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να βάζουν στόχους, αλλά στατιστικά λίγοι είναι αυτοί που τελικά πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν θέσει.

Εδώ υπάρχει κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει. Ίσως έχεις ακούσει για τα S.M.A.R.T. goals (έξυπνοι στόχοι). Οι οποίοι μπορούν να σε βοηθήσουν να καταγράψεις πρόοδο στη ζωή σου και να αυξήσεις τις πιθανότητες για να πετύχεις αυτά που θες. Αλλά τι σημαίνει το παραπάνω ακρωνύμιο; Ας το δούμε:

S= Specific (Συγκεκριμένος)

Μ=Μeasurable (Μετρήσιμος)

Α=Αttainable (Eπιτεύξιμος)

R=Realistic (Ρεαλιστικός)

Τ=Τime Framed (Σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα)

Δηλαδή ένας στόχος για να είναι έξυπνος πρέπει να είναι συγκεκριμένος, μετρήσιμος, επιτεύξιμος, ρεαλιστικός και ορισμένος για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η ψυχολογία παίζει επίσης τον ρόλο της, και αν αρχίσεις να πετυχαίνεις κάποιους στόχους, παίρνεις αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση για να προχωρήσεις παρακάτω. Για αυτό είναι σημαντικό να βάζουμε έξυπνους στόχους- για να μπορούμε και να τους πετύχουμε. Το μοντέλο αυτό είναι έτσι φτιαγμένο για να μπορεί ο οποιοσδήποτε, να βάλει ένα στόχο για ό,τι θέλει.

Στην συνέχεια βέβαια, πρέπει να κάνει την δουλειά. Είναι απαραίτητο συστατικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξι βιβλία για την αποτυχία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το μεγάλο come back

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =