αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι «είδε» η 3Κ και επένδυσε στην Παπουτσάνης

Τι «είδε» η 3Κ και επένδυσε στην Παπουτσάνης

Ελαφρά υποχώρηση, 1,7%, σημείωσε χθες Τετάρτη, ο τίτλος της Παπουτσάνης, η μετοχή της οποίας το τελευταίο εξάμηνο έχει καταγράψει κέρδη 38,47% με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά πλέον τα 62,153 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία, η οποία κατάφερε τα τελευταία χρόνια να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος, εμφάνισε πέρυσι πωλήσεις άνω των 40,5 εκατ. ευρώ από 30,7 εκατ. ευρώ το 2019 (+30%) εξέλιξη η οποία αποδίδεται από τη διοίκηση της στις υψηλές επιδόσεις στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων και των παραγωγών για τρίτους, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή  των ειδικών σαπωνομαζών, δηλαδή της πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού. 


Μέσω αυτού του προϊόντος η εταιρεία κατάφερε να αντισταθμίσει μέρος της μείωσης προς την ξενοδοχειακή αγορά, ενώ οι εξαγωγές συνέχισαν να συνεισφέρουν σημαντικά στον τζίρο της αντιπροσωπεύοντας πλέον το 49% αυτού. Για την τρέχουσα οικονομική χρήση, ο Μενέλαος Τασόπουλος βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της, εκτιμά ότι η εταιρεία θα διατηρήσει τη διψήφια ανάπτυξη. 

Ίσως αυτό ήταν που “είδε” η 3Κ Επενδυτική, η οποία ενίσχυσε τη θέση της στην εισηγμένη εταιρεία από 4,531% σε 5,46% όπως έγινε γνωστό χθες Τετάρτη. Άλλωστε η βασική φιλοσοφία της 3Κ είναι οι μακροπρόθεσμες συμμετοχές, πλειοψηφικές ή μειοψηφικές, σε εταιρείες που έχουν πολύ καλές προοπτικές και παράγουν προϊόντα ή παρέχουν υπηρεσίες με υψηλή προστιθέμενη αξία. 

Πρόεδρος της 3Κ Επενδυτικής είναι ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο οποίος εντάχθηκε στον όμιλο Titan Cement, όπου και παραμένει, το 1995, όπου διετέλεσε εκτελεστικός διευθυντής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου για αρκετά χρόνια, μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Interbeton (εταιρείας του Ομίλου Titan) ενώ διετέλεσε αντιπρόεδρος της AEK F.C. (2004-2009). Διευθύνων σύμβουλος της 3Κ Επενδυτικής είναι ο Γεώργιος Κουφόπουλο ο οποίος έχει πάνω από 20 χρόνια επαγγελματική εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =