αρχικηVIRALΤι δείχνουν οι έρευνες: Το 87% από αυτά που μας προβληματίζουν, δεν θα συμβούν ποτέ

Τι δείχνουν οι έρευνες: Το 87% από αυτά που μας προβληματίζουν, δεν θα συμβούν ποτέ

Συχνά πέφτουμε στην παγίδα να σκεφτόμαστε… τα χειρότερα σενάρια που μπορούν να συμβούν στην καριέρα και στη ζωή μας γενικότερα. Αλλά μάντεψε: Οι περισσότερες από αυτές τις σκέψεις αυτές, δεν θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα.

Όπως αποδεικνύουν οι μελέτες, οι περισσότερες από τις ανησυχίες μας, δεν θα συμβούν ποτέ. Ενώ, όσες τελικά μας συμβούν, συνήθως δεν είναι στο χέρι μας να τις ελέγξουμε.

Στο βιβλίο των Alan & Barbara Pease «Η Απάντηση», τονίζεται συγκεκριμένα ότι το 87% των ανησυχιών δεν θα γίνει ποτέ πραγματικότητα. Το 7% θα γίνει. Μόνο το 6% μπορείτε να επηρεάσετε.

Αφήστε τον φόβο στην άκρη. Οι περισσότερες ανησυχίες σας δεν θα επαληθευτούν και οι περισσότεροι φόβοι σας είναι αληθοφανείς αλλά πλασματικοί. Τέλος, ρωτήστε τον εαυτό σας. Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να μου συμβεί;

Όταν ανησυχείτε ή φοβάστε για κάτι, σκεφτείτε ποια μπορεί να είναι η χειρότερη έκβαση. Είτε πρόκειται για μια παρουσίαση είτε για ένα τηλεφώνημα είτε για μια συζήτηση ή για μια σχέση, που πάει από το κακό στο χειρότερο, αύριο είναι μία νέα μέρα και η ζωή θα συνεχιστεί.

Για να πάρουν οι φόβοι σας την πραγματική τους διάσταση, βρείτε έναν τρόπο να βοηθήσετε κάποιον που έχει ανάγκη και είναι πιο άτυχος από εσάς. Τότε μόνο θα συνειδητοποιήσετε πόσο τυχεροί είστε και τα προβλήματά σας θα μοιάζουν λιγότερο τρομακτικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − ten =