αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι αποκαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων για τον Ελληνικό τουρισμό. Μερικές ημέρες πριν το επίσημο άνοιγμα

Τι αποκαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία των κρατήσεων για τον Ελληνικό τουρισμό. Μερικές ημέρες πριν το επίσημο άνοιγμα

Λιγότερο από ένα μήνας έχει μείνει πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στις 14 Μαΐου και οι επιχειρηματίες του κλάδου αναμένουν τις αντιδράσεις από τις βασικές αγορές του εξωτερικού και πως αυτές θα αποτυπωθούν στα συστήματα κρατήσεων.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η ζήτηση είναι ακόμη υποτονική, καθώς εξακολουθεί να τηρείται στάση αναμονής αφενός μέχρι να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, αφετέρου για να προχωρήσει η εμβολιαστική διαδικασία, τόσο  στις χώρες προέλευσης, όσο και στους προορισμούς διακοπών.

Η εικόνα των κρατήσεων σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από το χώρο των ξενοδόχων είναι καλύτερη στους μεγάλους δημοφιλείς προορισμούς και στα συγκροτήματα all inclusive με πακέτα μέσω tour operators, στα μικρά καταλύματα εντούτοις οι πληρότητες επί του παρόντος κινούνται σε μονοψήφια νούμερα.

Σύμφωνα πάντως με τους ξενοδόχους, περισσότερες κρατήσεις και καλή τουριστική ροή αναμένεται από τον Ιούνιο και μετά, και από τα μέσα του μήνα αυτού εκτιμάται πως θα ανοίξει ο κύριος όγκος των καταλυμάτων.

Το πιλοτικό άνοιγμα

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα η χώρα έχει προχωρήσει σε άρση υποχρεωτικής καραντίνας για ταξιδιώτες, επιχειρώντας πιλοτικό άνοιγμα της τουριστικής αγοράς, πριν το επίσημο άνοιγμα. Οι περισσότεροι επισκέπτες όμως έρχονται για επαγγελματικούς λόγους και όχι για λόγους αναψυχής, κάτι που μπορεί να γίνει, αλλά πρακτικά είναι πιο δύσκολο με κλειστή την εστίαση και τους περιορισμούς στις μετακινήσεις.

Η άρση ισχύει για επισκέπτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, αρκεί να αποδείξουν ότι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου COVID-19 ή έχουν αρνητικό τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε 72 ώρες πριν από την άφιξή τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − two =