αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤι «αποκαλύπτει» για εσένα η φωτογραφία που έχεις στο Linkedin

Τι «αποκαλύπτει» για εσένα η φωτογραφία που έχεις στο Linkedin

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι λέει η εικόνα του προφίλ σου για σένα; Ειδικά, η φωτογραφία σου στο LinkedIn ή σε οποιοδήποτε site εύρεσης εργασίας πρέπει να είναι πρόσφατη και να να δείχνει τον πραγματικό σου εαυτό, γιατί για κάποιον που δεν σε ξέρει η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει για σένα είναι μέσω της φωτογραφίας σου. Επίσης, οι υπεύθυνοι προσλήψεων ξοδεύουν το 19% του χρόνου τους στο διαδικτυακό σου προφίλ, κοιτώντας τη φωτογραφία σου. Αυτό σημαίνει ότι η φωτογραφία σου είναι το ίδιο σημαντική με τις ικανότητες και την εμπειρία σου, γι’αυτό πρόσεχε τι θα επιλέξεις. Παρακάτω θα βρεις μερικά άλλα σημεία που πρέπει να προσέξεις στην επιλογή της εικόνας προφίλ σου:

1.Φανερώνει ότι ο λογαριασμός είναι αληθινός

Το να έχεις φωτογραφία στο προφίλ σου στα social media, ειδικά στο LinkedIn, δείχνει στους άλλους ότι ο λογαριασμός σου είναι ενεργός και αληθινός. Εννοείται πως η φωτογραφία πρέπει να είναι δική σου. Αν χρησιμοποιείς απλά μια εικόνα ή μια γενική φωτογραφία, ο κόσμος θα νομίσει ότι ο λογαριασμός είναι ψεύτικος. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς μια φωτογραφία σου που σε δείχνει ακριβώς όπως είσαι γιατί αν χρησιμοποιείς μια παλιότερη ή μια που έχεις επεξεργαστεί στο Photoshop, οι άνθρωποι μπορεί να εκπλαγούν όταν σε γνωρίσουν από κοντά.

2. Βοηθάει τους άλλους να σε αναγνωρίσουν

Ένα πρόσωπο βοηθάει τους άλλους να σε θυμούνται. Αν σε έχουν ήδη συναντήσει ή ακολουθούν τους άλλους λογαριασμούς σου στα social media, βλέποντας την φωτογραφία σου θα σε αναγνωρίσουν και θα συνδέσουν το όνομά σου με το πρόσωπό σου. Επίσης, θα σιγουρευτούν ότι στέλνουν αίτημα φιλίας στο σωστό άτομο και όχι σε κάποιον άλλο.

3. Η φωτογραφία σου είναι το προσωπικό σου brand

Δίνει στους άλλους ενδείξεις για την προσωπικότητά σου. Σκέψου τι μήνυμα θες να δώσεις στους άλλους και διάλεξε την ανάλογη φωτογραφία. Θέλεις να δείχνεις χαρούμενος και φιλικός ή πιο επίσημος και σοβαρός; Σκέψου πριν την ανεβάσεις. Η φωτογραφία σου είναι το προσωπικό σου brand.

4.Δημιουργεί την πρώτη εντύπωση

Αν κάποιος δεν σε γνωρίζει, η φωτογραφία σου θα τον βοηθήσει να σχηματίσει μια πρώτη εντύπωση για σένα. Αν του αρέσει η φωτογραφία σου και του προκαλέσει θετικά συναισθήματα, οι πιθανότητες είναι ότι θα σε προσεγγίσει φιλικά και η αλληλεπίδραση μεταξύ σας θα είναι πιο εύκολη. Από την άλλη πλευρά, αν έχει αρνητική εντύπωση απ’την εικόνα σου ή πιστεύει ότι δεν είσαι ιδιαίτερα συμπαθητικός, μπορεί από την αρχή να είναι δύσκολη αλληλεπίδραση μεταξύ σας.

Πηγή: orama-group.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 3 =