αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι αποκάλυψε η 37χρονη πρώην manager του Facebook και μπορεί να «γκρεμίσει» τον Mark Zuckerberg

Τι αποκάλυψε η 37χρονη πρώην manager του Facebook και μπορεί να «γκρεμίσει» τον Mark Zuckerberg

Σε μια σειρά αποκαλύψεων προχώρησε η Φράνσις Χόγκεν, δίνοντας συνέντευξη στο CBS. H 37χρονη πρώην product manager στην ομάδα παραπληροφόρησης του Facebook, κατηγόρησε το κοινωνικό δίκτυο ότι θέτει προτεραιότητα στο κέρδος έναντι της αντιμετώπισης της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης, προσθέτοντας πως οι δικηγόροι της έχουν προβεί ήδη σε τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες στην US Securities and Exchange Commission.

Όπως είπε, ενήργησε για να βοηθήσει να αλλάξει ο γίγαντας των social media και όχι να προκαλέσει το θυμό απέναντί ​​του. Το Facebook από την πλευρά του υποστήριξε ότι οι διαρροές ήταν παραπλανητικές και αποσιωπούσαν τη θετική έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία.

Το Facebook δέχεται «πυρά» από τότε που η WSJ δημοσίευσε μια σειρά από ρεπορτάζ με βάση εσωτερικές του παρουσιάσεις και emails τα οποία δείχνουν ότι η εταιρεία συνέβαλε στην αύξηση της πόλωσης online όταν έκανε αλλαγές στον αλγόριθμο περιεχομένου του, δεν προέβη σε ενέργειες για τη μείωση των αμφιβολιών ως προς τα εμβόλια και ότι γνώριζε πως το Instagram βλάπτει την ψυχική υγεία των κοριτσιών εφηβικής ηλικίας.

Μεταξύ των αποκαλύψεων περιλαμβάνονται επίσης έγγραφα που δείχνουν ότι διασημότητες, πολιτικοί και χρήστες με μεγάλη απήχηση αντιμετωπίζονταν διαφορετικά από την εταιρεία. Σύμφωνα με τις διαρροές αυτές, οι πολιτικές moderation εφαρμόζονταν διαφορετικά, ή και καθόλου, σε τέτοιους λογαριασμούς – ένα σύστημα γνωστό ως Xcheck.

Σύγκρουση του κοινού καλού και των συμφερόντων του Facebook

Μιλώντας τώρα στην εκπομπή 60 Minutes, η Φράνσις Χόγκεν, αποκάλυψε την ταυτότητά της γνωστοποιώντας ότι ήταν εκείνη που διέρρευσε μια σειρά από εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας στη Wall Street Journal. Οι αποκαλύψεις της έχουν οδηγήσει την εταιρεία στη βαθύτερη κρίση της μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Στη συνέντευξη, η Χόγκεν είπε ότι είχε φύγει από το Facebook νωρίτερα φέτος, αφού είχε εξοργιστεί με την εταιρεία. Πριν φύγει, αντέγραψε μια σειρά εσωτερικών σημειώσεων και εγγράφων.

Σύμφωνα με τη Χόγκεν, το Facebook είπε ψέματα στο κοινό, υπερβάλλοντας για την πρόοδο που είχε σημειώσει στην αντιμετώπιση του μίσους, της βίας και της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του, παρουσιάζοντας «δεκάδες χιλιάδες» σελίδες εγγράφων ως αποδεικτικά στοιχεία.

«Υπήρχαν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ του τι ήταν καλό για το κοινό και τι ήταν καλό για το Facebook», δήλωσε η Χόγκεν. «Και το Facebook, ξανά και ξανά, επέλεξε να χρησιμοποιεί τον καλύτερο τρόπο για τα δικά του συμφέροντα, όπως να κερδίσει περισσότερα χρήματα», συνέχισε.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο

Μεταξύ άλλων, είπε επίσης ότι το Facebook διέλυσε πρόωρα την ομάδα που ήταν υπεύθυνη για την προστασία της δημοκρατικής διαδικασίας και την αντιμετώπιση της παραπληροφόρηση, μετά τις αμερικανικές εκλογές του 2020, οι οποίες συνέβαλαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

«Δεν πιστεύω ότι είναι πρόθυμοι να επενδύσουν πραγματικά ό, τι πρέπει να επενδυθεί για να μην είναι επικίνδυνο το Facebook», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook βρέθηκε στο στόχαστρο φέτος για τον ρόλο που διαδραμάτισε στο Καπιτώλιο με την κριτική να αναφέρει ότι επέτρεψε στους δράστες της να πυροδοτήσουν αναταραχές, να διαδώσουν συνωμοτικό περιεχόμενο και να οργανώσουν την εισβολή στο κυβερνητικό κτίριο.

Σύμφωνα με το 60 Minutes, οι δικηγόροι της Χόγκεντον περασμένο μήνα υπέβαλαν «τουλάχιστον οκτώ καταγγελίες» στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αυτές αντιπαραβάλλουν την εσωτερική έρευνα της εταιρείας με τους δημόσιους ισχυρισμούς της-συμπεριλαμβανομένου, για παράδειγμα, του ισχυρισμού του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζάκερμπεργκ ότι το Facebook αφαιρεί περιεχόμενο που οδηγεί σε πραγματικό κακό.

Οι δικηγόροι της Χόγκεν ανέφεραν ότι κατηγόρησαν επίσης την εταιρεία για ανακριβή πληροφόρηση που επηρέασε τους επενδυτές.

Τι λέει η εταιρεία

«Επιμένουμε στις δημόσιες δηλώσεις μας και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχουν οι ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τη δουλειά μας», δήλωσε η director of policy communications του Facebook Λένα Πιτς. «Η προστασία της κοινότητάς μας είναι πιο σημαντική από τη μεγιστοποίηση των κερδών μας», πρόσθεσε. «Το να πούμε ότι κλείνουμε το μάτι στα σχόλια αγνοεί αυτές τις επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων των 40.000 ατόμων που εργάζονται για την ασφάλεια και τη σιγουριά στο Facebook και την επένδυσή μας ύψους 13 δισ. Δολαρίων από το 2016», είπε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 13 =