αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι αποζημιώσεις προβλέπει η νέα εθελούσια της Τράπεζας Πειραιώς. Και η… προειδοποίηση των εργαζομένων για πιθανούς εκβιασμούς

Τι αποζημιώσεις προβλέπει η νέα εθελούσια της Τράπεζας Πειραιώς. Και η… προειδοποίηση των εργαζομένων για πιθανούς εκβιασμούς

Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου άνοιξε χτες η Τράπεζα Πειραιώς. Θα «τρέξει» έως τις 17 Οκτωβρίου και στοχεύει στην αποχώρηση περίπου 700 υπαλλήλων.

Το πρόγραμμα προβλέπει ανώτατο όριο αποζημίωσης τις 160.000 ευρώ για όσους εργαζομένους επιλέξουν την άμεση αποχώρηση και τις 180.000 ευρώ για όσους επιλέξουν την αποχώρηση μετά από μακροχρόνια άδεια 2 έως 5 ετών, ανάλογα και με την ηλικία και τα έτη προϋπηρεσίας.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι που είναι γεννημένοι πριν από την 1η Ιανουαρίου 1963 και συμπληρώνουν 5 χρόνια υπηρεσίας στην τράπεζα κατά την 31η Δεκεμβρίου 2022. Ως βάση αποζημίωσης είναι οι 20-35 μεικτοί μισθοί των υπαλλήλων, ανάλογα με το εάν εργάζονται σε μονάδες διοίκησης ή στο δίκτυο των καταστημάτων και την προϋπηρεσία που διαθέτουν. Επιπλέον bonus θα δοθεί στους υπαλλήλους που εργάζονται σε μονάδες διοίκησης και στο δίκτυο 20 νομών της περιφέρειας στο πλαίσιο του περιορισμού των καταστημάτων στους συγκεκριμένους νομούς. Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λακωνίας, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Σερρών, Φθιώτιδας και Χανίων.

Όπως τονίζεται πάντως σε ανακοίνωση που έβγαλε στις 21/9 ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, «δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία πίεση ή εκβιασμό των εργαζομένων, προκειμένου να αποδεχτούν το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Το πρόγραμμα θα πρέπει να μείνει στο πλαίσιο που το όνομά του ορίζει και αφορά αποκλειστικά σε εθελοντική επιλογή – χωρίς εισαγωγικά – αμφότερων των μερών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τη Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, κατά την οποία ενημερωθήκαμε για το νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου. Όπως μας ενημέρωσαν, η έναρξη του προγράμματος θα γίνει την Παρασκευή 23/9/2022 και η λήξη του τη Δευτέρα 17/10/2022. Οι όροι του προγράμματος θα ανακοινωθούν αναλυτικά από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Από την πλευρά μας, είναι απόλυτα ξεκάθαρο και αυτό μόνο δηλώσαμε για μια ακόμα φορά με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία πίεση ή εκβιασμό των εργαζομένων, προκειμένου να αποδεχτούν το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου. Το πρόγραμμα θα πρέπει να μείνει στο πλαίσιο που το όνομά του ορίζει και αφορά αποκλειστικά σε εθελοντική επιλογή – χωρίς εισαγωγικά – αμφότερων των μερών. Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αποφασίσουν σταθμίζοντας αποκλειστικά και μόνο τις οικογενειακές και τις επαγγελματικές τους ανάγκες.
Παραμένουμε στη διάθεσή όλων των εργαζόμενων για οποιαδήποτε επικοινωνία – ενημέρωση.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
Στέλιος Μουλακάκης          Βάιος Νάκος».
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =