αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι αναφέρουν τα στελέχη της Nestle Hellas για την περίπτωση Μαρινόπουλου

Τι αναφέρουν τα στελέχη της Nestle Hellas για την περίπτωση Μαρινόπουλου

Μεγάλο, αλλά διαχειρίσιμο, για το μέγεθος της εταιρείας, χαρακτηρίζουν τα στελέχη της Nestle Hellas, το “άνοιγμα” που έχει αυτή στην αλυσίδα Μαρινόπουλος.

Πάντως οι ίδιοι απέφυγαν να απαντήσουν, σε ερώτηση του Capital.gr, για το αν υπάρχει plan b στα συρτάρια της εταιρείας σε πιθανό “ατύχημα” του deal Μαρινόπουλος – Σκλαβενίτης ενώ δεν απάντησαν για το αν έχουν δεχθεί πιέσεις από τον ανταγωνισμό, ήτοι τις υπόλοιπες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, για πρόσθετες παροχές και εκπτώσεις.

Απλά περιορίσθηκαν να αναφέρουν πως σε κάθε περίπτωση θα προσαρμοστούν ανάλογα με τις εξελίξεις, είτε προχωρήσει η λύση της εξυγίανσης είτε όχι, για να συμπληρώσουν πως στόχος είναι να υπάρχουν τα προϊόντα της Nestle σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία λιανικής.

Σε ότι αφορά τον σχεδιασμό για το 2017, τα ίδια στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημέρωσης εκπροσώπων του τύπου, ανέφεραν πως το επενδυτικό πλάνο της παραμένει αμετάβλητο και αγγίζει τα 18 εκατ. ευρώ τη διετία 2016-2017. Το 2016 οι επενδύσεις της Nestlé Ελλάς ανήλθαν στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2017 προγραμματίζονται επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί στο εργοστάσιο των Οινοφύτων. Εκτός από τις επενδύσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της η εταιρεία παραμένει ανοικτή σε ευκαιρίες που τυχόν προκύψουν, χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποια νέα επένδυση – εξαγορά στο σχεδιασμό της, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Πάντως το μείζον θέμα για τη νέα χρονιά είναι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον καφέ. Άλλωστε τα στελέχη της Nestle, δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις που θα έχει η νέα επιβάρυνση στις τιμές, αφήνοντας να εννοηθεί πως είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν ανατιμήσεις.

Εκτίμησαν πως οι τιμές του καφέ στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα αυξηθούν από 15%-30% τη νέα χρονιά, με τον ελληνικό καφέ να ακριβαίνει 25% – 30%, τον στιγμιαίο και τις κάψουλες εσπρέσο 15% – 20% και τον εσπρέσο σε μορφή χύμα 20% -25%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 10 =