αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι έπαθαν κάποιοι ελληνικοί incubators και δεν εμφανίζουν στα sites τους τις φιλοξενούμενες startups;

Τι έπαθαν κάποιοι ελληνικοί incubators και δεν εμφανίζουν στα sites τους τις φιλοξενούμενες startups;

Ένα περίεργο φαινόμενο έχει κάνει την εμφάνιση του εδώ και αρκετό καιρό. Και έχει γίνει πιο έντονο τον τελευταίο χρονικό διάστημα. Τι ακριβώς συμβαίνει: Μπαίνοντας στα επίσημα sites σχεδόν όλων των ελληνικών incubators, διαπιστώνεις ότι… δεν υπάρχει πουθενά κάποια λίστα ή κάποια «εσωτερική σελίδα» η οποία να παρουσιάζει τις εκάστοτε φιλοξενούμενες startups.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Orange Grove, το οποίο παραδοσιακά είχε λίστα με τις startups που φιλοξενούνται εκεί. Και μπορούσε να την δει ελεύθερα ο κάθε χρήστης που έμπαινε στο site. Τώρα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει και μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε, μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του.

Βέβαια, το Orange Grove δεν αποτελεί τον μοναδικό incubator στην Αθήνα, που έχει προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Το ίδιο ακριβώς μοντέλο ακολουθούν στα sites τους τα The Cube και Found.ation.

Από την άλλη μεριά, εξαίρεση αποτελούν, για παράδειγμα, το Ρομάντσο, το Impact Hub Athens, αλλά και ο incubator του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Egg, διαθέτει στο site του τις ομάδες του 5ου κύκλου, αλλά αρκετά «κρυμμένες», αφού κάποιους πρέπει να πατήσει πάνω στις 3 μπάρες, δίπλα στις κατηγορίες, για να ανοίξει το σχετικό μενού. Κάτι που παλιότερα δεν συνέβαινε. Ομολογούμε ότι και εμείς δυσκολευτήκαμε να το εντοπίσουμε.

Φυσικά, ο κάθε Οργανισμός είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει. Και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να παραθέτει στην ιστοσελίδα του, τη λίστα με τις startups που φιλοξενεί. Μια τέτοια «απόκρυψη» όμως, κάνει μάλλον πιο δύσκολη τη ζωή των νέων επιχειρηματιών, αφού ένα απλός χρήστης, ένας επενδυτής ή κάποιο ΜΜΕ δεν μπορεί να τους εντοπίσει εύκολα και να δει τη δουλειά τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =