αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤην παραίτηση της υπέβαλε η οικονομική διευθύντρια της Creta Farms

Την παραίτηση της υπέβαλε η οικονομική διευθύντρια της Creta Farms

Την παραίτησή της από τη θέση της οικονομικής διεύθυνσης της Creta Farm υπέβαλε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η Ελένη Χαλιώτη, η οποία είχε αναλάβει τη θέση στα μέσα Δεκεμβρίου του 2018.

Αυτό ανέφεραν στο Capital.gr πηγές κοντά στην εταιρεία, με στελέχη της εισηγμένης να υποστηρίζουν ότι ναι μεν έχει υποβάλλει η παραίτηση της αλλά αυτή δεν έχει ενεργοποιηθεί. Η επίσημη ενημέρωση είναι πως η E. Χαλιώτη, αυτές τις ημέρες, βρίσκεται σε άδεια. Η τοποθέτηση της στη θέση της οικονομικής διεύθυνσης της Creta Farms έγινε με καθυστέρηση δύο και πλέον μηνών μετά την αποχώρηση του προηγούμενου οικονομικού διευθυντή της εταιρείας ο οποίος έφυγε στις αρχές Οκτωβρίου του 2018.

Και δεν είναι η μοναδική αποχώρηση που έχει σημαδέψει την εισηγμένη, η οποία από την πρώτη στιγμή που εισήχθη στο Χρηματιστήριο έχει αλλάξει ουκ ολίγα στελέχη σε ανώτατες διοικητικές θέσεις και όχι μόνο της οικονομικής διεύθυνσης.

Στα δημοσιογραφικά “πηγαδάκια” άλλωστε πέφτανε “στοιχήματα” πόσο χρόνο θα αντέξουν τα νέα στελέχη στις θέσεις ευθύνης που αναλάμβαναν στην Κρητική αλλαντοβιομηχανία. Μεταξύ των πιο προβεβλημένων στελεχών που είχαν αναλάβει θέση ευθύνης, ήταν και ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ο τελευταίος πριν από λίγες ώρες έγραψε στο Llinkedin, “Πολύ λυπηρό μια εταιρεία με αξιόλογο προϊόν να καταρρέει από διαμάχες και διαχειριστική ταλαιπωρία από το εσωτερικό της. Εύχομαι δύναμη στους εργαζόμενους της, λογικά η εταιρία δεν θα χαθεί.”

Ο κ. Φρουζής τοποθετήθηκε επικεφαλής στην εταιρεία στις αρχές του 2016 και αποχώρησε στα μέσα το 2017. Η τοποθέτηση ενός στελέχους της αγοράς στο “τιμόνι” της Κρητικής αλλαντοβιομηχανίας είχε προκαλέσει αίσθηση. Ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση πάντως είχε προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ ο κ. Φρουζής είχε τοποθετηθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αυτό δεν φάνηκε στην πράξη ούτε και στις ανακοινώσεις που δημοσίευε εκείνη την περίοδο η εισηγμένη.

Αν και παραμένει ακόμη black box, ο λόγος για τον οποίο, στελέχη έρχονται και φεύγουν από την εισηγμένη μια από τις επικρατέστερες εκδοχές μεταξύ των στελεχών που έφυγαν και κάποιων που παραμένουν στην εταιρεία, έχει να κάνει με το ποιο από τα δύο αδέλφια θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή σε επίπεδο στελεχών στην εταιρεία. Κάτι δηλαδή σαν παρτίδα σκάκι. Δηλαδή ποιος εκ των δύο θα χάσει τους περισσότερους “στρατιώτες”.

Την ίδια στιγμή αποφασισμένος να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα, όταν αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που αποφάσισε την αντικατάστασή του από τη θέση του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, σε απλό μη εκτελεστικό μέλος του δ.σ. είναι ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης.

Σε ό,τι αφορά την “ταμπακιέρα”, δηλαδή του ελέγχου που έχει αναλάβει η PwC για τα 11,6 εκατ. ευρώ που υποστηρίζει ότι δάνεισε ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης την εταιρεία την περίοδο 2005-2006, το πόρισμα αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εν αναμονή όμως βρίσκεται η εταιρεία για το τι θα πράξουν οι Τράπεζες, αν δηλαδή θα μεταφέρουν τα δάνεια ύψους 109 εκατ. ευρώ στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα. Τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν ότι ήδη έχει μεταφερθεί μέρος των εν λόγω δανείων στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, με την εισηγμένη να αναφέρει στην ανακοίνωσή που εξέδωσε την Παρασκευή το απόγευμα πως “δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση των Τραπεζών προς την εταιρεία”.

Το τι θα πράξουν οι Τράπεζες, αν δηλαδή θα μεταφέρουν το σύνολο των δανείων στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ή αν θα κλείσουν τη “στρόφιγγα” είναι καθοριστικής σημασίας για την επόμενη ημέρα της αλλαντοβιομηχανίας. Και αυτό γιατί χωρίς ρευστότητα θα κλονιστούν οι σχέσεις της με τους προμηθευτές της.

“Οι προμηθευτές, μας στηρίζουν”, ανέφερε στο Capital.gr ανώτατη πηγή της εταιρείας σε σχετικό ερώτημα μας. Ενώ για τις οφειλές, δύο μηνών στους παλαιούς εργαζόμενους και ενός μήνα στους νέους, η ίδια πηγή υποστήριξε πως πρόκειται για υπόλοιπα παλαιών οφειλών και ότι οι μισθοδοσία έχει αποκατασταθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =