αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤηλεφωνικοί αριθμοί 500 εκατ. χρηστών του Facebook διέρρευσαν και πωλούνται στο Telegram

Τηλεφωνικοί αριθμοί 500 εκατ. χρηστών του Facebook διέρρευσαν και πωλούνται στο Telegram

Μπροστά σε μια ακόμα περίεργη υπόθεση που αφορά τα προσωπικά δεδομένα χρηστών, είναι το Facebook. Όπως αποκαλύπτει η σελίδα Motherboard, ένας hacker έχει πάρει στα χέρια του αρχείο με τηλεφωνικούς αριθμούς περίπου 500 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τους οποίους πουλά σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο μέσω ενός αυτοματοποιημένου bot στην υπηρεσία Telegram.

Εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε στο Motherboard ότι οι αυτοί οι τηλεφωνικοί αριθμοί σχετίζονται με μια ευπάθεια που έκλεισε τον Αύγουστο του 2019, επομένως, επηρεάζει όσους είχαν δηλώσει τον αριθμό τους στο Facebook (π.χ. για να ενεργοποιήσουν το 2 factor authentication) πριν από αυτήν την ημερομηνία.

Δεν παύει, όμως, να είναι μια τεράστια διαρροή. Και φυσικά ο αριθμός τηλεφώνου δεν είναι κάτι που αλλάζεις συχνά.

Οι τιμές για την αγορά αυτών των στοιχείων ξεκινούν από τα $20 και στη λίστα συμπεριλαμβάνονται τηλεφωνικοί αριθμοί χρηστών από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη 15 χώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, με τη βοήθεια του Telegram bot, μπόρούν να βρουν είτε τα Facebook IDs των χρηστών με βάση τον τηλεφωνικό αριθμό τους, είτε το αντίστροφο.

Το θέμα μάλιστα έχει ήδη πάρει διαστάσεις, και βλέπουμε να κάνουν αναφορές σε αυτό μεγάλα ΜΜΕ, όπως το The Verge και το yahoo.com.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 7 =