αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤεχνολογικό άλμα: Το 80% του πληθυσμού της Ελλάδας, μπορεί να έχει ταχύτητες ίντερνετ 100 Mbps σε δύο χρόνια

Τεχνολογικό άλμα: Το 80% του πληθυσμού της Ελλάδας, μπορεί να έχει ταχύτητες ίντερνετ 100 Mbps σε δύο χρόνια

Πληθυσμιακή κάλυψη στα δίκτυα νέας γενιάς (NGA) της τάξεως του 80% (ταχύτητες σύνδεσης 100 Mbps) εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί σε περίπου δύο χρόνια με την ολοκλήρωση των επενδύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο του κανονισμού της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Όπως σημειώνει το infocom.gr, πρόκειται για ένα πραγματικό τεχνολογικό άλμα για την Ελλάδα το οποίο θα ενισχυθεί περαιτέρω εφόσον προχωρήσει και ο σχεδιασμός της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ύψους 460 εκατ. ευρώ, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ζήτησης και της ενδυνάμωσης των δικτύων νέας γενιάς στην Περιφέρεια.

Βάσει των στοιχείων που έχει συλλέξει το infocom από τα συνολικά 2.666 Αστικά Κέντρα του ΟΤΕ στα 935 υπάρχει συνεγκατάσταση των παρόχων για ADSL με αποτέλεσμα η υπηρεσία που σήμερα κυριαρχεί να πετυχαίνει κάλυψη για το 88,7% των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας. Τα NGA αφορούν 770 Αστικά Κέντρα, γεγονός που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της ΕΕΤΤ οδηγεί στην προαναφερόμενη κάλυψη περίπου 80%.

Για να φθάσουμε σε αυτή την προοπτική οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες ουσιαστικά συμφώνησαν με «συντονιστή» την ΕΕΤΤ να αποφευχθεί το φαινόμενο των πολλαπλών δικτύων σε λίγες μόνον περιοχές, τις αποκαλούμενες εμπορικές. Στο τέλος του κύκλου των επενδύσεων αυτών το δίκτυο πρόσβασης NGA θα είναι ιδιοκτησίας ΟΤΕ κατά 75% (κατά προσέγγιση) με το υπόλοιπο 25% να ανήκει σε Wind και Vodafone. Για πρώτη φορά και ο ΟΤΕ θα αγοράζει χονδρική από την υπόλοιπη αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =