αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤεχνολογικός γίγαντας έκανε μαζικές απολύσεις λόγω δωροδοκίας

Τεχνολογικός γίγαντας έκανε μαζικές απολύσεις λόγω δωροδοκίας

Ο κινεζικός γίγαντας Tencent απέλυσε 70 εργαζομένους και έβαλε στη μαύρη λίστα 13 επιχειρήσεις, στο πλαίσιο εκστρατείας κατά της διαφθοράς. 

Σε ανακοίνωσή της η Tencent, που έχει ισχυρότατη παρουσία στον χώρο των social media και του gaming, τόνισε πως οι υπάλληλοι και οι εταιρείες εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας και δωροληψίας. Η εταιρεία δημοσιεύει τα αποτελέσματα των εσωτερικών ερευνών της από το 2019, αλλά η νέα αυτή κίνησή της έρχεται στον απόηχο της «επίθεσης» που έχει εξαπολύσει το Πεκίνο κατά των τεχνολογικών κολοσσών της χώρας, θέλοντας να περιορίσει την επιρροή τους στην οικονομία και την κοινωνία. 

Τον τελευταίο χρόνο η κινεζική κυβέρνηση προώθησε σειρά αυστηρότατων νόμων με στόχο την προστασία των δεδομένων των καταναλωτών και την πάταξη των μονοπωλιακών πρακτικών. Παράλληλα επέβαλε πρόστιμα και μπλόκαρε πολυδιαφημισμένες αρχικές δημόσιες εγγραφές. Στο πλαίσιο αυτό αρκετές τεχνολογικές εταιρείες της χώρας σπεύδουν να λάβουν προληπτικά μέτρα για να δώσουν τέλος στις όποιες πρακτικές μπορεί να πυροδοτήσουν την αντίδραση των αρχών.

Μία από τις περιπτώσεις που έγιναν γνωστές στην Tencent ήταν αυτή υπαλλήλου στο τμήμα ψηφιακής μουσικής, που χρησιμοποίησε τη θέση του για να ζητήσει προσωπικά οφέλη από προμηθευτές. Σε άλλη περίπτωση υπάλληλος στο τμήμα κινηματογραφικού και τηλεοπτικού περιεχομένου έκλεψε ρούχα και αντικείμενα από το σκηνικό παραγωγών. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =