αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤελικά υπάρχει τρόπος για να δεις ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σου στο Instagram;

Τελικά υπάρχει τρόπος για να δεις ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σου στο Instagram;

Είστε κι εσείς από τους ανθρώπους που θέλετε να μάθετε ποιος κοιτάζει το περιεχόμενό σας στο Instagram;

Η αλήθεια είναι ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν διαθέτει κάποιον τρόπο για να δείτε ποιος είναι στο προφίλ σας, γιατί αυτό θα δημιουργούσε σημαντικό πρόβλημα σε σχέση με το απόρρητο. Αν γνωρίζατε ότι άλλοι χρήστες μπορούσαν να δουν ότι κάνετε κλικ στο προφίλ τους, θα συνεχίζατε να χρησιμοποιείτε φανατικά το Instagram και να κάνετε ότι κάνατε πριν; Μάλλον όχι.

Υποτίθεται, ότι μπορείτε να δείτε ποιος κοιτάζει το Instagram σας, μέσω εφαρμογών τρίτων. Ωστόσο, ενώ υπάρχουν πολλές εφαρμογές που ισχυρίζονται ότι σας λένε ακριβώς ποιος ήταν στο προφίλ σας, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Σύμφωνα με μια συνέντευξη του Alex Heid (στελέχους της SecurityScoreCard) στο Reader’s Digest, αυτές οι εφαρμογές πιθανότατα τραβούν τυχαία ονόματα χρηστών και δημιουργούν διαφορετική λίστα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την υπηρεσία. Ταυτόχρονα, παρακολουθούν τα δεδομένα σας.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι εφαρμογές είναι ψεύτικες. Σύμφωνα με το Business Insider, υπάρχει μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να λάβουν λίγες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιος ασχολείται με το προφίλ τους. Αυτή η εφαρμογή είναι το Followmeter, το οποίο είναι διαθέσιμο τόσο για iPhone όσο και για Android. Το app δεν λέει τα ονόματα των ατόμων που έχουν επισκεφτεί το προφίλ σας, αλλά παρέχει συμπληρωματικές πληροφορίες, όπως το ποιος σας έκανε πρόσφατα unfollow ή ποιοι από αυτούς που ακολουθείτε δεν σας ακολουθούν. Αυτά είναι δεδομένα που μπορείτε να ελέγξετε και με μη αυτόματο τρόπο, επομένως είναι πολύ πιο πιθανό να είναι ακριβή.

Instagram για επιχειρήσεις και creators

Οι λογαριασμοί των επιχειρήσεων και creators παρέχουν πρόσθετες πληροφορίες, όπως στατιστικά στοιχεία για την κίνηση στο λογαριασμό, content interactions, τον αριθμό των ατόμων που ενδέχεται να έχουν αποθηκεύσει τις αναρτήσεις κλπ.

Ο καθένας μπορεί να αλλάξει τον λογαριασμό του σε business ή creator account κάνοντας κλικ στις τρεις γραμμές, στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας του προφίλ του και, στη συνέχεια, πατώντας “Ρυθμίσεις”. Μόλις φτάσετε, πατήστε “Λογαριασμός” και μετακινηθείτε προς τα κάτω στους συνδέσμους με την ένδειξη “Εναλλαγή σε επαγγελματικό λογαριασμό” ή “Μετάβαση σε λογαριασμό creator”. Μπορείτε να επιλέξετε, αν θέλετε, να εμφανιστεί ένας τίτλος όπως “Blogger” ή “Just for Fun” στο προφίλ σας.

Μπορεί να μην μπορείτε να δείτε ακριβώς ποιος βλέπει το προφίλ σας, αλλά τουλάχιστον μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =