αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤελικά, τι ισχύει με το «αεροπλανάκι» που είδαμε στα reactions του Facebook πριν λίγες ημέρες;

Τελικά, τι ισχύει με το «αεροπλανάκι» που είδαμε στα reactions του Facebook πριν λίγες ημέρες;

Μικρός πανικός δημιουργήθηκε από χθες και σε διάφορα σημεία του πλανήτη, όταν οι χρήστες του Facebook σε συγκεκριμένα official pages ενημερωτικών και ψυχαγωγικών ιστοσελίδων εντόπισαν ένα καινούριο reaction που είχε σήμα του ένα… αεροπλανάκι. Αυτομάτως, άρχισαν οι ερωτήσεις για το πώς μπορεί κανείς να προσθέσει το συγκεκριμένο σύμβολο στα δικά του reactions, αλλά και για το τι ακριβώς συμβολίζει. Παράλληλα, trolls και διάφοροι απατεώνες του διαδικτύου, βλέποντας τη ζήτησε, είχαν αρχίσει να «στήνουν» γκρουπ στα οποία τάχα συμβούλευαν τους χρήστες για το πώς μπορούσαν να το αποκτήσουν.

Στην πραγματικότητα, ήταν ένας τρόπος να αυξήσουν τα likes και τους followers των σελίδων τους και φυσικά με τους χρήστες να διαπιστώνουν μετά από λίγη ώρα ότι το hastag #addplane ή #addairplane δεν είχε καμία χρηστική αξία και το χαριτωμένο σύμβολο, απλώς δεν ήταν εφικτό να προστεθεί και στα δικά τους posts.

Λίγες ώρες μετά τον αρχικό θόρυβο το Facebook προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση για το τι ακριβώς είχε συμβεί και γιατί αυτό το αεροπλανάκι έκανε την εμφάνισή του κάτω από posts μερικών μόνων χρηστών και επίσημων σελίδων… Στην πραγματικότητα επρόκειτο για ένα σφάλμα που τελικά έκανε ορατό το συγκεκριμένο κουμπί στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. «Αυτό (σ.σ.: το αεροπλανο) ήταν μέρος ενός hackathon μεταξύ εργαζομένων. Δεν ήταν για… απογείωση. Ζητούμε συγνώμη», αναφερόταν στη σχετική ανακοίνωση, απογοητεύοντας τους χρήστες.

Βέβαια, όπως γράφτηκε τόσο στα socila media όσο και sites με τεχνολογικά θέματα, επειδή η ιστορία έχει αποδείξει ότι το Facebook δεν κάνει τέτοιου είδους σφάλματα, αλλά… άλλα, ίσως όλο αυτό να ήταν και τεστάρισμα των αντιδράσεων των χρηστών σε ένα νέο reaction, με τους πάντες να προσπαθούν να μαντέψουν την εργαλειακή χρήση του.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =