αρχικηVIRALΤελικά πως χτίστηκαν οι πυραμίδες; Μια τυχαία ανακάλυψη φέρνει τους επιστήμονες πιο κοντά στην απάντηση

Τελικά πως χτίστηκαν οι πυραμίδες; Μια τυχαία ανακάλυψη φέρνει τους επιστήμονες πιο κοντά στην απάντηση

Το μυστήριο για το πώς, ακριβώς, χτίστηκαν οι πυραμίδες ίσως βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του, μετά από τυχαία ανακάλυψη που έκανε ομάδα αρχαιολόγων σε αιγυπτιακό λατομείο.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επιγραφές σχετικά με μια ράμπα δεξιά και αριστερά της οποίας υπήρχαν σκάλες, που πιθανότατα είχε χρησιμοποιηθεί για τη μετακίνηση τεράστιων όγκων πετρών, που χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των πυραμίδων. Από αυτή την ανακάλυψη προκύπτει ακόμα ότι πιθανότατα η ολοκλήρωση της κατασκευής των πυραμίδων γινόταν γρηγορότερα απ΄ότι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Ενώ η θεωρία ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν ράμπες για να μετακινήσουν μεγάλες πέτρες δεν είναι πρόσφατη, η δομή που ανακαλύφθηκε από μια ομάδα Άγγλων και Γάλλων επιστημόνων, η οποία χρονολογείται από την εποχή που χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, είχε πολύ μεγαλύτερη κλίση από αυτή που αρχικά είχαν υπολογίσει.

Στη φωτογραφία που θα δείτε, φαίνεται ότι οι Αιγύπτιοι βρίσκονταν δεξιά και αριστερά από τη ράμπα, που έχει κλίση περίπου 20%, στις σκάλες, τραβώντας ταυτόχρονα τα σκοινιά με τα οποία δένονταν και μεταφέρονταν οι πέτρες. Αυτό αφενός σημαίνει, ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μιμούνταν την κίνηση της τροχαλίας, τραβώντας ταυτόχρονα τα σχοινιά, για να μπορέσουν να μετακινήσουν τις πέτρες και αφετέρου ότι δεν συνήθιζαν να τραβούν πίσω τους τις πέτρες όσο οι ίδιοι ανέβαιναν στις ράμπες.

Το εύρημα είναι σημαντικό, διότι υποδηλώνει ότι η κατασκευή της πυραμίδας θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ταχύτερα, ακόμα κι αν απαιτούσε βαριές εργασίες από μεγάλο αριθμό ατόμων.

«Το σύστημα που ανακαλύψαμε πιθανότατα επέτρεπε σε περισσότερους ανθρώπους να ασκήσουν δύναμη ταυτόχρονα, άρα ήταν θέση να μετακινήσουν ταχύτερα τις πέτρες και όποια άλλα υλικά», δήλωσε ο Δρ Ρόλαντ Ένμαρχ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Λίβερπουλ και ο επικεφαλής της ανακάλυψης.

Perierga.gr - Πιο κοντά στη λύση του μυστηρίου της κατασκευής πυραμίδων οι επιστήμονεςΠηγή: perierga.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − twelve =