αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤελικά, πρέπει να στέλνεις το βιογραφικό σου σε μορφή Word ή PDF; Δύο career coaches λένε την άποψη τους

Τελικά, πρέπει να στέλνεις το βιογραφικό σου σε μορφή Word ή PDF; Δύο career coaches λένε την άποψη τους

Το βιογραφικό σου είναι έτοιμο να πάει εκεί έξω και να σου φέρει μια δουλειά. Το έχεις ενημερώσει, έχεις κάνει και το τσεκάρισμα για τυπογραφικά λάθη. Τώρα υπάρχει όμως ένα άλλο ερώτημα: Είναι καλύτερο να το στείλεις σε μορφή Word ή PDF; Το αμερικανικό The Muse παραθέτει τις γνώμες δύο career coaches, μιας και το συγκεκριμένο θέμα έχει πολλές προσεγγίσεις.

Ο coach Alex Durand, μοιάζει πιο ξεκάθαρος. Το βιογραφικό πρέπει να είναι σε μορφή PDF. Όπως λέει, ένα Word είναι εύκολο να υποστεί επεξεργασία. Κάτι που μπορεί να κάνει ακόμα και κατά λάθος η άλλη μεριά. Στην συνέχεια το βιογραφικό σου θα προωθηθεί ή θα μείνει με λάθος μορφή στο αρχείο. Η επεξεργασία είναι πιο δύσκολη να γίνει σε ένα PDF.

Από την άλλη μεριά, η coach Theresa Merrill, λέει ότι υπάρχουν υπέρ και κατά σε κάθε περίπτωση. Αν στέλνεις απευθείας το βιογραφικό σου σε έναν άνθρωπο ή μια εταιρία, είναι καλύτερο το PDF. Αφού αυτά τα αρχεία συνήθως είναι πιο προστατευμένα από ιούς, ενώ δεν μπορούν αν υποστούν και επεξεργασία. Αν ανεβάζεις ένα βιογραφικό σε μια πλατφόρμα ή κάποιο αρχείο εταιρίας, είναι καλύτερο το Word, αφού οι λέξεις-κλειδιά που έχει μπορούν να εντοπιστούν πιο εύκολα. Μην ξεχνάς, ότι σκοπός είναι το βιογραφικό να φτάσει σε έναν άνθρωπο.

Επίσης, αν μέσα στο βιογραφικό σου συμπεριλαμβάνει παραπομπές και συνδέσμους, τότε το ιδανικό είναι να το φτιάξεις σε Word αρχείο. Αν δεν διαθέτεις τέτοια στοιχεία, τότε μπορείς να επιλέξεις το PDF.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × four =