αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤελικά, πόσοι startuppers πετυχαίνουν με την πρώτη προσπάθεια τους; Ένα γράφημα δίνει τις απαντήσεις

Τελικά, πόσοι startuppers πετυχαίνουν με την πρώτη προσπάθεια τους; Ένα γράφημα δίνει τις απαντήσεις

Είναι μια συζήτηση που την ακούμε συχνά και στο τραπέζι πέφτουν αρκετά ερωτήματα: Πόσες startups από αυτές που ιδρύονται, καταφέρνουν να φτάσουν στην επιτυχία; Και το επίσης σημαντικό ερώτημα: Τελικά, οι startuppers τα καταφέρνουν με την πρώτη προσπάθεια τους;

Το παρακάτω γράφημα, που δημιούργησε το αμερικανικό Funders and Founders, παραθέτει κάποια δεδομένα με ξεκάθαρο τρόπο. Καταρχήν, από όσα νέα εγχειρήματα βγαίνουν στην αγορά συνολικά, μόνο το 10% πετυχαίνει. Κάτι που είναι βέβαια λίγο- πολύ γνωστό. Είναι αποδεκτό από τους περισσότερους, ότι περίπου 1 στις 10 startups φτάνει στην επιτυχία.

Το ποσοστό των «πρωτάρηδων» επιχειρηματιών που τα καταφέρνουν, φτάνει το 18%. Αυτοί που αποτυγχάνουν την πρώτη φορά και ξαναπροσπαθούν, τη δεύτερη φορά πετυχαίνουν σε ποσοστό 20%. Ενώ εκείνοι που είναι πιο έμπειροι, έχουν από πίσω τους κάποιο VC και ενδεχομένως έχουν ιδρύσει στο παρελθόν μια εταιρία που πραγματοποίησε κάποια IPO (Δημόσια Εγγραφή), έχουν πιθανότητες επιτυχίας 30%, στην επόμενη προσπάθεια τους. Το συμπέρασμα από όλα αυτά, είναι ότι όσες περισσότερες φορές προσπαθείς, δημιουργείς όλο και περισσότερες πιθανότητες για να πετύχεις την επόμενη φορά.

«Πειραματιστήκαμε και αποτύχαμε. Αυτό έγινε με περίπου 34 projects πριν το Snapchat» έχει δηλώσει άλλωστε ο Evan Spiegel.

https://blog.adioma.com/wp-content/uploads/2012/07/will-I-succeed-with-my-startup-infographic.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 5 =