αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤελικά, είναι κακό για το βιογραφικό σου το να φύγεις από μια δουλειά σε λιγότερο από 1 έτος;

Τελικά, είναι κακό για το βιογραφικό σου το να φύγεις από μια δουλειά σε λιγότερο από 1 έτος;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι οι συχνές αλλαγές επαγγελματικής στέγης κάνουν κακό στο βιογραφικό σου. Δεν είναι πάντα εύκολο να αιτιολογήσεις στον επόμενο εργοδότη, το γιατί… άφησες όλες τις προηγούμενες δουλειές. Κάπως έτσι, έχει διαμορφωθεί μια άποψη, σύμφωνα με την οποία δεν είναι καλό να φεύγεις από μια δουλειά πριν συμπληρώσεις -τουλάχιστον- ένα έτος εκεί.

Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι 100% σωστό. «Το να αφήσεις μια δουλειά σε λιγότερο από ένα χρόνο, δεν είναι μια φρικτή αμαρτία που θα σε κάνει αυτομάτως ανίκανο», σημειώνει το αμερικανικό inc.com.

Υπάρχουν μια σειρά από λόγοι που μπορούν να σε κάνουν να φύγεις από μια δουλειά πολύ γρήγορα. Μπορεί, για παράδειγμα, να συμφώνησες τα Χ δεδομένα και στην πράξη να είδες ότι εφαρμόζεται κάτι διαφορετικό. Μπορεί στην πορεία να άλλαξε η αμοιβή σου ή οι αρμοδιότητες της θέσης σου. Μπορεί να μετακόμισες σε άλλη τοποθεσία. Ίσως να προέκυψε ένα πρόβλημα υγείας δικό σου ή σε κάποιο μέλος της οικογένειας σου. Είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που για να προκύψει μια γρήγορη διακοπή συνεργασίας με μια επιχείρηση.

Αλλά εδώ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια: Μπορείς να το κάνεις μόνο μια φορά και να είναι απολύτως ΟΚ. Αν κάνεις συνεχείς αλλαγές δουλειών, τότε οι μελλοντικοί εργοδότες θα αρχίσουν να υποψιάζονται ότι κάτι δεν πάει καλά με εσένα.

Πρέπει λοιπόν να χαράξεις την τακτική σου κάπως έτσι: Αν είσαι τώρα σε μια δουλειά από την οποία θέλεις να παραιτηθείς πριν καν συμπληρώσεις 1 χρόνο εκεί, μπορείς να το κάνεις. Αρκεί… να μην το έχεις ξανά κάνει στο παρελθόν. ‘Η τουλάχιστον στο κοντινό παρελθόν. Από την άλλη, αν έχεις αλλάξεις 5 δουλειές το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα καλύτερο να παραμείνεις σε μια επαγγελματική στέγη πιο «σταθερά», έτσι ώστε να φτιάξεις μια καλύτερη εικόνα στο βιογραφικό σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 1 =