αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤελικά, δημιουργείς πρόβλημα στο δάχτυλος σου αν κρατάς έτσι το κινητό σου συνέχεια;

Τελικά, δημιουργείς πρόβλημα στο δάχτυλος σου αν κρατάς έτσι το κινητό σου συνέχεια;

Κρατάμε όλοι λάθος το κινητό μας τηλέφωνο -προκαλώντας τραύματα στον εαυτό μας; Είναι μια ερώτηση που επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην επικαιρότητα και πολύ πρόσφατα οδήγησε σε ένα debate ανάμεσα στους υπαλλήλους του περιοδικού Slate, χάρη σε ένα viral tweet.  

Ο ισχυρισμός είναι ο εξής: Εάν κολλήσεις (πάνω στο κινητό) το μικρό σου δαχτυλάκι για να σχηματίσει μιας προεξοχή, στην οποία θα ακουμπάς το κινητό, τότε θα προκαλέσεις βλάβη στο χέρι σου. 

Αυτή είναι μία από τις θέσεις των συντακτών. Και μου δείχνει, προς δυσάρεστη έκπληξη, πώς κρατάω το τηλέφωνό μου κάθε μέρα, χωρίς να το σκέφτομαι και πολύ. 

Όπως γράφει ο συντάκτης του περιοδικού, θέλω να ξέρω, για το καλό των συναδέλφων μου, του εαυτού μου και πιθανώς εκατομμυρίων -αν όχι δισεκατομμυρίων- ανθρώπων ανά τον κόσμο. Είναι αλήθεια αυτό; 

Βασικά, όχι. 

Επειδή δεν θέλω να σε αφήσω με μια εσφαλμένη πληροφορία (εφόσον δεν τελειώσεις την ανάγνωση του άρθρου) είναι σημαντικό να πούμε εκ των προτέρων ότι δεν προκαλείς ανησυχητική βλάβη στον εαυτό σου, χρησιμοποιώντας το μικρό σου δαχτυλάκι ως προεξοχή (θα μάθεις τις πραγματικά μικρές επιπτώσεις σε ένα λεπτό). 

«Το “μικρό δαχτυλάκι του Smartphone” δεν είναι μια συγκεκριμένη παθολογία» ισχυρίζεται ο Josh Gluck, χειρούργος χεριών στην Ventura Orthopedics στην Καλιφόρνια.  To νεύρο του βραχίονα, το οποίο ξεκινάει από τον λαιμό και καταλήγει στον αγκώνα και το μικρό δαχτυλάκι, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα, αν κοιμηθείς πάνω στον αγκώνα σου ή αν κρατήσεις τον αγκώνα σου σε μια περίεργη στάση για μεγάλη χρονική διάρκεια. Αλλά το να κρατήσεις το τηλέφωνο με το μικρό του δαχτυλάκι δεν σχετίζεται με το συγκεκριμένο νεύρο, διευκρινίζει ο Gluck. 

Το να κρατάς το τηλέφωνό σου για μεγάλη χρονική περίοδο μπορεί να προκαλέσει πράγματι προβλήματα: Γέρνοντας το κεφάλι σου προς μια γωνία, ενδέχεται να προκαλέσεις καμπούριασμα ή πόνο στον ώμο. Στέλνοντας μήνυμα με τον αντίχειρα, ενδέχεται να προκαλέσεις την «στάση της σκανδάλης», μια κατάσταση στην οποία ο τένοντας στον αντίχειρα παθαίνει φλεγμονή και δεν μπορεί να γυρίσει προς τη θήκη του (έλυτρο), γεγονός που μπορεί να κάνει το δάχτυλο να κολλήσει σε σχήμα μπούκλας. Για να καταλάβω τι συμβαίνει με τον τένοντα, ο Gluck με συμβούλευσε να παρακολουθήσω ένα βίντεο, στο οποίο μια γάτα (ο τένοντας σε αντιστοιχία) προσπαθεί να χωρέσει σε μια πόρτα για κατοικίδια (έλυτρο). 

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + five =