αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα YouTube Chapters στα βίντεο θα φαίνονται καιστα αποτελέσματα αναζήτησης

Τα YouTube Chapters στα βίντεο θα φαίνονται καιστα αποτελέσματα αναζήτησης

To YouTube εισήγαγε πρόσφατα το νέο χαρακτηριστικό Chapters, το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς να χωρίζουν τα βίντεο τους σε διαφορετικά κεφάλαια προς διευκόλυνση της πλοήγησης των χρηστών. Επίσης, το YouTube φαίνεται ότι ετοιμάζεται να επωφεληθεί από το χαρακτηριστικό Chapters, καθώς θα το χρησιμοποιήσει στα αποτελέσματα αναζήτησης για την εμφάνιση ακριβέστερων βίντεο.

Τι σημαίνει αυτό; Εάν ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο σε ένα βίντεο, η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίσει το σχετικό κεφάλαιο αντί ολόκληρου του βίντεο. Ένα χαρακτηριστικό που γλιτώνει σίγουρα χρόνο και κόπο από τους χρήστες της πλατφόρμας.

Παράλληλα, το YouTube προσθέτει προεπισκοπήσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης για κινητά, ώστε να μπορούν οι χρήστες να παρακολουθήσουν ένα σύντομο κλιπ πριν μεταβούν στο βίντεο. Το YouTube αναμένεται επίσης να επεκταθεί σε άλλες γλώσσες στα αποτελέσματα αναζήτησης, όπου εάν οι χρήστες δεν μπορούν να βρουν αυτό που ψάχνουν στην κύρια γλώσσα τους, θα εμφανίζει περιεχόμενο σε άλλες γλώσσες με αυτόματους μεταφρασμένους υπότιτλους, τίτλους και περιγραφές.

Σύμφωνα με το YouTube, αυτό θα ισχύει κυρίως για βίντεο στην αγγλική γλώσσα και τη δεδομένη στιγμή δοκιμάζεται στην Ινδία και την Ινδονησία. Ωστόσο, ενδεχομένως να εξεταστεί η επέκταση του σε περισσότερες τοποθεσίες με βάση τα σχόλια των χρηστών.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =