αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα Windows 11 θα φέρουν αυτό στην επιφάνεια εργασίας

Τα Windows 11 θα φέρουν αυτό στην επιφάνεια εργασίας

Η Microsoft πειραματίζεται με ένα πλαίσιο αναζήτησης, το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος της Επιφάνειας Εργασίας των Windows 11. Το εν λόγω χαρακτηριστικό κατέφθασε για τους Windows Insiders μέσα από το Build 25120 και για την ώρα επιστρέφει μόνο αποτελέσματα από την μηχανή αναζήτησης Bing, ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο του Microsoft Edge browser, ανεξαρτήτως της default προτίμησης του χρήστη.

Όπως φαίνεται, η εταιρία θέλει να επαναφέρει το εύκολο προσβάσιμο πλαίσιο αναζήτησης που βρισκόταν στα Windows 10 στην αριστερή πλευρά της Γραμμής Εργασιών. Ωστόσο, μιας και πλέον η Έναρξη και τα ανοιχτά προγράμματα καταλαμβάνουν το κέντρο, η αναζήτηση έχει περιοριστεί σε ένα απλό εικονίδιο. Για την ώρα δε γνωρίζουμε αν το εν λόγω πλαίσιο αναζήτησης πρόκειται να επιστρέφει σε μελλοντικές του εκδοχές και άλλα αποτελέσματα, όπως αρχεία, προγράμματα και ρυθμίσεις, πέρα από διαδικτυακές αναζητήσεις. Ομοίως, δεν είναι γνωστό ούτε το πότε θα γίνει ευρέως διαθέσιμο για όλους.

Φυσικά, και στην πρώιμη αυτή μορφή του, το πλαίσιο αναζήτησης μπορεί να απενεργοποιηθεί με ένα απλό δεξί κλικ, για τους χρήστες που προτιμούν μια πιο καθαρή Επιφάνεια Εργασίας.

Στο επίσημο blog της η Microsoft αναφέρει πως αυτή είναι μόλις η αρχή της ιδέας του διαδραστικού περιεχομένου στην Επιφάνεια Εργασίας, οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε προσεχώς τη δυνατότητα καρφίτσωσης διαφόρων widgets σε σημεία της οθόνης. Για την ώρα όλα τα widgets των Windows 11 φιλοξενούνται σε ένα ειδικό πάνελ στην αριστερή πλευρά της οθόνης, το οποίο αντιπροσωπεύεται από το εικονίδιο του καιρού στη Γραμμή Εργασιών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − five =