αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα Visa Tokens ξεπερνούν τις φυσικές κάρτες Visa που βρίσκονται σε κυκλοφορία

Τα Visa Tokens ξεπερνούν τις φυσικές κάρτες Visa που βρίσκονται σε κυκλοφορία

Η Visa ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει πλέον εκδώσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια tokens παγκοσμίως μέσω του Visa Token Service (VTS), γεγονός που αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την προσφορά της εταιρείας στην ασφάλεια των ψηφιακών πληρωμών και την περαιτέρω επιτάχυνση της καινοτομίας και της αποδοχής του ηλεκτρονικού εμπορίου.  Αυτό το ιστορικό ορόσημο, σηματοδοτεί τον διπλασιασμό σχεδόν του αριθμού των token που έχει εκδώσει η Visa μέσα σε έναν χρόνο, ξεπερνώντας έτσι τον αριθμό των φυσικών καρτών Visa που κυκλοφορούν παγκοσμίως. Παράλληλα,  υπογραμμίζει την ισχυρή ασφάλεια που παρέχουν τα tokens σε εμπόρους, εκδότες καρτών και καταναλωτές.
«Το tokenization είναι μια απλή, αλλά δυναμική ιδέα στην οποία πρωτοστάτησε η Visa: αποκρύπτει και υποκαθιστά ευαίσθητα δεδομένα πληρωμών για να προλαμβάνει την απάτη και να κάνει τις ψηφιακές πληρωμές ασφαλέστερες», δήλωσε ο Jack Forestell, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και chief product officer της Visa.  «Η αύξηση των εκδοτών καρτών, των παρόχων αποδοχής πληρωμών με κάρτα, των εμπόρων και των καταναλωτών που συναλλάσσονται με Visa tokens, υπογραμμίζει το γεγονός ότι το μέλλον του χρήματος είναι πραγματικά ψηφιακό, και το ψηφιακό χρήμα πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη».

Ο όγκος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 50%[1] από την έναρξη της πανδημίας. Αλλά η ευκολία των διαδικτυακών αγορών συνοδεύεται από αυξημένες προσδοκίες εκ μέρους των καταναλωτών και ζήτηση για απλές και ασφαλείς συναλλαγές. Η Visa καινοτομεί προλαμβάνοντας τις απαιτήσεις των καταναλωτών μέσω της υπηρεσίας Visa Token, η οποία αντικαθιστά τους 16ψήφιους αριθμούς των καρτών Visa με ένα ψηφιακό token που μόνο η Visa μπορεί να αποκωδικοποιήσει , συμβάλλοντας στην προστασία των δεδομένων του λογαριασμού από ενδεχόμενη απάτη.

Tokens: Οι φρουροί ασφαλείας των διαδικτυακών αγορών

Τα tokens είναι οι αφανείς ήρωες του ηλεκτρονικού εμπορίου από τους οποίους μπορεί να επωφεληθεί ολόκληρο  το οικοσύστημα πληρωμών, με τους εκδότες καρτών, τους παρόχους αποδοχής πληρωμών με κάρτα, τους εμπόρους και τους καταναλωτές να αποκομίζουν μια σειρά από οφέλη, όπως μείωση της απάτης, ευκολία χρήσης σε όλες τις συσκευές και πολλά άλλα.

Η ανάλυση της Visa δείχνει ότι  μεταξύ πάνω από 8.600 εκδοτών καρτών και 800.000 εμπόρων, τα Visa tokens συνέβαλαν στη μείωση στα ποσοστά απάτης κατά 28% και σε αύξηση των εγκρίσεων κατά 3%, αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις για τους εμπόρους, εξοικονομώντας τους παράλληλα χρήματα για έξοδα που σχετίζονται με την απάτη.

Το μέλλον της ταυτοποίησης, εξαρτάται από τα  tokens

Σε μια εποχή που το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής μας ζωής βρίσκεται στο cloud, η προηγμένη τεχνολογία διασφαλίζει ότι προστατεύονται τα δεδομένα των πελατών κατά τη διάρκεια των συναλλαγών. Το Authentication 2.0 – το μέλλον της προστασίας των καταναλωτών – βασίζεται σε tokens και εργαλεία όπως το Cloud Token Framework (CTF) της Visa, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την ασφάλεια και να αυξάνει τα ποσοστά έγκρισης για συναλλαγές χωρίς τη φυσική παρουσία κάρτας, σε ποικίλες περιπτώσεις και συσκευές πληρωμών.

«Το ορόσημο αυτό είναι ενδεικτικό της συνεχούς επένδυσης της Visa σε ασφαλείς, αξιόπιστες και απρόσκοπτες συναλλαγές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Forestell.  «Η αδιάλειπτη υιοθέτηση του tokenization θα συμβάλει στην αποστολή της Visa να βοηθήσει τους ιδιώτες, τις επιχειρήσεις και τις οικονομίες να ευδοκιμήσουν».

(Δελτίο Τύπου)
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × two =