αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα social media που τσεκάρουν περισσότερο οι εργοδότες. Και τα λάθη που θα σε κάνουν να χάσεις μια θέση εργασίας

Τα social media που τσεκάρουν περισσότερο οι εργοδότες. Και τα λάθη που θα σε κάνουν να χάσεις μια θέση εργασίας

Δεν είναι μυστικό, ότι στην εποχή μας οι εργοδότες δεν κοιτούν μόνο το βιογραφικό ενός υποψηφίου για μια θέση εργασίας. Είναι πολύ πιθανό να τσεκάρουν και τα προφίλ του στα social media. Είναι άλλωστε ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλήξουν σε κάποια βασικά συμπεράσματα, σε σχέση με τα ενδιαφέροντα και τις συνήθειες ενός χρήστη. Και έτσι να αποφασίσουν αν θέλουν να προσλάβουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο ή όχι.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και αν εργάζεσαι ήδη σε μια εταιρία. Οι λάθος κινήσεις στα social media μπορούν να σε οδηγήσουν στην έξοδο. Σκέψου για παράδειγμα να εργάζεσαι για τον Χ εργοδότη, και στο Facebook να τον βρίζεις. Αν παίσει στην αντίληψη του, μάλλον δεν θα μείνεις για πολύ ακόμα στην εταιρία.

Στα παρακάτω γραφήματα που δημοσίευσε το World Economic Forum, θα δεις ποιες πλατφόρμες τσεκάρουν περισσότερο οι εργοδότες, αλλά και ποια είναι τα λάθη που πρέπει εσύ να αποφύγεις στα social media.

https://assets.weforum.org/editor/ybXSCTs5e6sLdTKLKnxcvZeS_LEuW4kXoyqpeOmLkqc.png

 

https://assets.weforum.org/editor/j6GXLVMbJX92jQwb0bdoZN5mq3RFVj1a3OL2J1tANgA.png

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =