αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα POS θα είναι υποχρεωτικά σε όλες τις επιχειρήσεις

Τα POS θα είναι υποχρεωτικά σε όλες τις επιχειρήσεις

Tην επέκταση των POS αλλά και των ταμειακών μηχανών στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι κλάδοι που σήμερα εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μηχανημάτων POS αλλά και ταμειακών μηχανών θα εκδίδουν αποδείξεις και θα δέχονται κάρτες για όλες τις συναλλαγές.

Στόχος είναι να καταστεί υποχρεωτική η χρήση συσκευών POS από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να διαθέτουν μηχανήματα POS:

  • θέατρα,
  • κινηματογράφοι,
  • ταξί,
  • περίπτερα και
  • άλλοι επιχειρηματικοί κλάδοι που σήμερα εξαιρούνται.

Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον καθεστώς στη σχετική λίστα με τους υπόχρεους περιλαμβάνονται  περισσότερες από 110 επαγγελματικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, οι ταμειακές μηχανές θα συνδεθούν με τα POS έτσι ώστε να εκδίδεται η απόδειξη λιανικής πώλησης ταυτόχρονα με την απόδειξη του POS, καθώς πολλές επιχειρήσεις στις συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής πώλησης. Με τη σύνδεση η εφορία θα γνωρίζει πότε εκδόθηκε η απόδειξη αλλά και τον τρόπο πληρωμής (με κάρτα ή με μετρητά).

Οπως επισημαίνουν αρμόδια στελέχη, η πλήρης λειτουργία του MyData και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis  ανοίγουν πλέον τον δρόμο για την επέκταση των POS σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seventeen =