αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Mikel «αποβιβάζονται» στο Λονδίνο. Kαι… έπεται συνέχεια

Τα Mikel «αποβιβάζονται» στο Λονδίνο. Kαι… έπεται συνέχεια

Οργασμός διεθνοποίησης για την Mikel αρχής γενομένης από σήμερα που όπου εγκαινιάζει το πρώτο της κατάστημα στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα το καφέ της Mikel σερβίρει από σήμερα στο 93 της Tottenham Court Road, έναν ιδιαίτερα κεντρικό σημείο του Λονδίνο που διαθέτει ήδη πέντε Starbucks – το ένα μάλιστα διαγώνια από το Mikel – τέσσερα Pret a Manger και δεκάδες άλλα μεμονωμένα καφέ. To κατάστημα βρίσκεται ελάχιστα τετράγωνα μακριά από το University College London και το Βρετανικό Μουσείο.

Το πρώτο mikel, μεγέθους 120 τετραγωνικών είναι ιδιόκτητο και αναμένεται να ακολουθήσουν σχετικά σύντομα και άλλα στην βρετανική πρωτεύουσα. Όπως αναφέρει στο News 24/7 η υπεύθυνη ανάπτυξης της Mikel, Χρύσα Γερολυμάτου. Ήδη έχει δρομολογηθεί η δημιουργία η δημιουργία δύο ακόμη σημείων καθώς η εταιρεία βρίσκεται στην φάση της υπογραφής μισθωτηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Mikel είναι η τέταρτη ελληνική αλυσίδα καφέ που επεκτείνει την δραστηριότητα της στο Λονδίνο καθώς έχουν προηγηθεί η Carpo (σ.σ. η οποία αν και έχει “σημαία” του ξηρούς καρπούς δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο του σερβιριζόμενου καφέ) η Coffe Island και η Flocafe.

ΗΠΑ, Αυστραλία, Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία

Τα εγκαίνια του Λονδίνου θα ακολουθήσει ένας καταιγισμός διεθνών επεκτάσεων καθώς μέχρι το τέλος της Άνοιξης αναμένεται η Mikel να έχει επεκταθεί σε τέσσερις ακόμη χώρες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρατών που έχει παρουσία σε 7 (σ.σ. έχει ήδη παρουσία σε Ελλάδα, Κύπρο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Η αρχή δεν αποκλείεται να γίνει από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από την Μασαχουσέτη όπου η Mikel έχει υπογράψει area franchise με ομογενή. Συγκεκριμένα το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην Αμερική δεν αποκλείεται να λειτουργήσει και εντός του Απριλίου.

Την ίδια περίοδο αναμένεται να ξεκινήσει και το πρώτο Mikel στην Αυστραλία όπου το κατάστημα είναι σε φάση κατασκευής στο Σίδνεϊ όπου και εδώ η θεσσαλική εταιρεία έχει υπογράψει συμφωνία για τοπική αντιπροσώπευση.

Με την ίδια μέθοδο τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η επέκταση σε Αίγυπτο (σ.σ. το πρώτο κατάστημα είναι σε φάση ολοκλήρωσης στο Κάιρο και με ένα ακόμη να ακολουθεί στην Αλεξάνδρεια) και σε Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα στην Τζέντα. Υπενθυμίζεται ότι η Mikel διαθέτει ήδη επτά καταστήματα στο Ντουμπάι.

Όπως ανέφερε η κα. Γερολυμάτου ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων πλέον ξεπερνάει τα 170 με αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στην ελληνική αγορά τόσο το τελευταίο τρίμηνο του 2017 όσο και το πρώτο του 2018 με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο concept Mikel Cantina. Από τα πλέον πρόσφατα είναι το κατάστημα που ξεκίνησε να λειτουργεί εντός του σταθμού του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη ενώ αντίστοιχο αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα στο σταθμό στην Λάρισα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine + 6 =