αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα MediaMarkt γίνονται… Public

Τα MediaMarkt γίνονται… Public

MediaMarkt και Public γίνονται… ένα. Και θα συνεχίσουν την λειτουργία τους κάτω από το δεύτερο brand. Αυτό αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος του Public Group, Ρόμπυ Μπουρλάς, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ως Public Group έχουμε υιοθετήσει ένα νέο όραμα και στρατηγική που το έχουμε ονομάσει Public2. Μεγαλώνουμε τη δραστηριότητά μας, δίνουμε έμφαση στον πολυκαναλικό στρατηγικό σχεδιασμό του Public, προσφέρουμε στον πελάτη περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες ώστε να μπορεί να ζει τη ζωή με τον δικό του τρόπο. Στις στρατηγικές πρωτοβουλίες μας περιλαμβάνεται η ενοποίηση των brands Public και MediaMarkt κάτω από το αγαπημένο brand Public και η ένταξη των οικιακών συσκευών στη γκάμα μας, η αναβάθμιση του δικτύου καταστημάτων, των εγκαταστάσεων αποθήκευσης και υπηρεσιών logistics, η ανάπτυξη νέων assets όπως είναι το hub καινοτομίας του Public Next, αλλά και οι επενδύσεις σε νέες υπηρεσίες και συνεργασίες (iRepair, Douleutaras, Klarna)» είπε ο ίδιος ανάμεσα σε άλλα.

Παράλληλα τόνισε: «Θυμίζω επίσης ότι σήμερα διαθέτουμε πλέον τη μεγαλύτερη eCommerce αποθήκη στην Ελλάδα (40.000 τ.μ.), προσφέρουμε νέες επιλογές παράδοσης (π.χ. Next Day Delivery) και εγκατάστασης προϊόντων, αλλά και υπηρεσίες mobile checkout και έκδοσης ηλεκτρονικής απόδειξης στα καταστήματα. Παράλληλα, ανανεώσαμε το Public.gr, που προσφέρει ταχύτητα και ευκολία στην αναζήτηση περίπου 1 εκ. προϊόντων και αναβαθμίσαμε το call center και την after-sales εξυπηρέτηση που προσφέρουμε στους καταναλωτές.

Με τη δημιουργία της Public Capital Partners – που θυμίζω ότι είναι το πρώτο corporate venture capital fund στην Ελλάδα- επενδύουμε συνολικά 20 εκατ. ευρώ σε scale ups με έμφαση στον τομέα του λιανεμπορίου (π.χ. iRepair, Douleutaras και άλλες), ενώ συμμετέχουμε στο Endeavor Catalyst Fund IV αλλά και στον νέο κύκλο χρηματοδότησης ύψους 800 εκατ. ευρώ της Klarna. Κατά το επόμενο διάστημα, λοιπόν, θα εστιάσουμε στην οριστικοποίηση της ένταξης των οικιακών συσκευών στο portfolio μας αλλά και στις επενδύσεις μας σε scale-ups και υπηρεσίες που συμπληρώνουν την omnichannel εμπειρία που μόνο τα Public μπορούν να προσφέρουν.

Σημαντικός πυλώνας επίσης της στρατηγικής μας είναι και η πρωτοβουλία Love Earth, η οποία αγκαλιάζει δράσεις αναφορικά με τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και στηρίζοντας τους πελάτες μας με πράσινες υπηρεσίες ή αειφόρα προϊόντα. Μία μεγάλη δράση που πρόσφατα υλοποιήσαμε ήταν στο εμβληματικό Public Συντάγματος. Το κατάστημα Public Συντάγματος είναι το 1ο Zero Waste κατάστημα στην Ελλάδα που λειτουργεί με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Όλες οι ροές απορριμμάτων συλλέγονται σε ειδικούς κάδους, ανακυκλώνονται ή επαναχρησιμοποιούνται».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 2 =