αρχικηVIRALΤα McDonald’s αυξάνουν την τιμή του cheeseburger για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια

Τα McDonald’s αυξάνουν την τιμή του cheeseburger για πρώτη φορά εδώ και 14 χρόνια

Τα McDonald’s ανέβασαν την τιμή του cheeseburger για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 14 χρόνια, λόγω των αυξανόμενων πιέσεων κόστους. Στην Ελλάδα επίσης έχει αυξηθεί η τιμή του cheeseburger στα 1,2€, όπως τονίζει σε άρθρο της η Ναυτεμπορική.

Η αλυσίδα fast food είπε ότι τα εστιατόρια της στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξήσουν την τιμή από 0,10 έως 0,2 λίρες σε ορισμένα είδη. Ένα cheeseburger κοστίζει πλέον από 0,99, 1,19 λίρες, όπως σημειώνει το BBC.

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος για αγαθά όπως καύσιμα, μισθοί και πρώτες ύλες, με τις τιμές να αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό τους εδώ και 40 χρόνια.

Σε ένα email προς τους πελάτες, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, Άλιστερ Μακρόου, δήλωσε ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει «δύσκολες επιλογές» σχετικά με τις τιμές της. «Κατανοούμε ότι τυχόν αυξήσεις τιμών δεν είναι καλά νέα, αλλά καθυστερήσαμε και ελαχιστοποιήσαμε αυτές τις αλλαγές για όσο διάστημα μπορούσαμε», είπε, προσθέτοντας ότι ορισμένες τιμές δεν επηρεάστηκαν.

Άλλα είδη που θα έχουν ανατίμηση περιλαμβάνουν πρωινά γεύματα, καφέδες, κουτιά McNugget και αναβαθμίσεις από μεσαία σε μεγάλα γεύματα, είπε η εταιρεία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − two =