αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Marks & Spencer «ψηφίζουν» Ελλάδα και θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους

Τα Marks & Spencer «ψηφίζουν» Ελλάδα και θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους

Αποφασισμένος να στηρίξει την ελληνική θυγατρική του τουλάχιστον κατά τους επόμενους 12 μήνες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητάς της, εμφανίζεται ο βασικός μέτοχος της Marks & Spencer στην Ελλάδα.

Όπως διαβάζουμε στο Capital.gr, η Βρετανική μητρική η οποία κατέχει έμμεσα το 80% της Marks and Spencer Marinopoulos Greece SA, (σ.σ. το υπόλοιπο 20% ελέγχεται από την εταιρεία Marinopoulos Holding Sarl), από τον περασμένο Φεβρουάριο οπότε και υποβαθμίσθηκε ο ρόλος της οικογένειας Μαρινόπουλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ελέγχει και τη διοίκηση της.

Σημειώνεται πως ο κ. Στέφανος Μαρινόπουλος, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, είναι απλό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο, από πρόεδρος που ήταν πριν τις τελευταίες αλλαγές.

Η εταιρεία, η οικονομική χρήση της οποίας έληξε στις 31.3.2017, εμφάνισε ζημιές μετά από φόρους 2,234 εκατ. ευρώ από ζημιές 3 εκατ. ευρώ πέρυσι, αρνητικό κεφάλαιο κίνησης 351 χιλ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση.

Οι πωλήσεις της υποχώρησαν στα 57,028 εκατ. ευρώ στη χρήση 2016/2017 έναντι 61,092 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη, ενώ λόγω του περιορισμού των εξαγωγών τη φετινή χρονιά οι πωλήσεις της εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν εκ νέου. Την εξεταζόμενη περίοδο η εταιρεία διενεργούσε χονδρικές πωλήσεις προς εταιρείες του ομίλου σε Ρουμανία και Βουλγαρία. Οι εξαγωγές της προς την M&S Romania που ανήλθαν σε 5,16 εκατ. ευρώ στη χρήση 2016/2017 δεν συνεχίζονται μετά τον Σεπτέμβριο καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία διέκοψε τη λειτουργία της.

Η βρετανική πολυεθνική αποεπενδύει από τα Βαλκάνια και άλλες αγορές, διατηρεί σε αυτή τη φάση τη θέση της στην Ελλάδα όπου έχει δίκτυο 26 καταστημάτων, ενώ έχει αποφασίσει να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της στον κλάδο των τροφίμων, στο πλαίσιο της παγκόσμιας αναδιάρθρωσης που ακολουθεί. Ήδη κάποια καταστήματα της λειτουργούν με εμπλουτισμένο χαρτοφυλάκιο τροφίμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γέρακα και Γλυφάδα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − twelve =