αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Jumbo κάνουν στους εργαζομένους τους… «σεμινάρια» αποφυγής ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας

Τα Jumbo κάνουν στους εργαζομένους τους… «σεμινάρια» αποφυγής ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας

Μεγάλη συζήτηση έχει φουντώσει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα Jumbo. Όπως κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Πάνος Κυριακούλιας, η εταιρία κάλεσε από την αρχή του χρόνου εκβιαστικά και υπό την απειλή της απόλυσης όλους τους εργαζόμενους να υπογράψουν τροποποιητική ατομική σύμβαση εργασίας.

Όπως είπε ο κ. Κυριακούλιας ουσιαστικά ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν την μετατροπή του 5νθημερου εργασίας τους, σε εξαήμερο στη λογική του λάστιχου που ξεχειλώνει ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

Τώρα έρχονται νέες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Άδειες που ανακοινώνονται τελευταία στιγμή, ανύπαρκτες γονικές άδειες, ατελείωτη ορθοστασία (πρόσφατα και μόνο μετά από καταιγισμό καταγγελιών τοποθετήθηκαν σκαμπό και καρέκλες σε καταστήματα της αλυσίδας), απαγόρευση στους εργαζόμενους να πίνουν νερό μπροστά στους πελάτες (!): αυτή είναι η εργασιακή πραγματικότητα στα Jumbo, όπως την περιγράφει εργαζόμενη στο Left.gr.

Μετά και τις πολλές ανώνυμες καταγγελίες για παραβίαση του ωραρίου, πραγματοποιήθηκαν κατά την εορταστική περίοδο εκτεταμένοι έλεγχοι από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και αναμένονται κυρώσεις για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε ζητήματα ωραρίου. «Μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι η εταιρεία παραδίδει στους εργαζόμενους “σεμινάρια” αποφυγής ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας», τονίζει σε νέες καταγγελίες του ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), Π. Κυριακούλιας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =