αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Instagram Stories «λάβωσαν» τον αντίπαλο που λέγεται Snapchat

Τα Instagram Stories «λάβωσαν» τον αντίπαλο που λέγεται Snapchat

Η στρατηγική νίκη του Instagram είναι εμφανής, σύμφωνα με διάφορους αναλυτές, προσωπικότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και διαχειριστές ταλέντων, οι οποίοι δήλωσαν στο TechChurch ότι έχουν δει πτώση στη χρήση του Snapchat Stories, από τότε που εμφανίστηκε το Instagram Stories, τον περασμένο Αύγουστο. Μάλιστα, η πλειοψηφία αυτών υποστήριξε ότι η συμμετοχή στο Snapchat Stories μειώθηκε από 15% έως και 40%, ενώ αντίθετα το Instagram Stories σημειώνει μία ταχέως αναπτυσσόμενη πορεία. Όμως, η επιτυχία του Instagram, αλλά και του Facebook θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην είσοδο του Snapchat στην αγορά της Νέας Υόρκης, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Δείτε παρακάτω ποιος είναι ο αντίκτυπος του Instagram Stories για το Snapchat, σύμφωνα με τη βιομηχανία των social media:

Instagram VS Snapchat

«Οι περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούν λιγότερο το Snapchat», δήλωσε ο CEO ενός στούντιο παραγωγής κοινωνικού περιεχομένου, αναφερόμενος σε διάφορες διάσημες προσωπικότητες των social media. Από την άλλη, το Instagram Stories έχει φτάσει μέσα σε 25 εβδομάδες τους 150 εκατ. καθημερινούς χρήστες, όσους δηλαδή είχε το Snapchat τον Ιούνιο το 2015, σύμφωνα με το Bloomberg. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει υψηλότερο αριθμό χρηστών, παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους δυνητικούς επενδυτές στο πλαίσιο της εισόδου της στη Wall Street.

«Συνολικά, την περίοδο Αυγούστου-Νοεμβρίου του 2016, ο μέσος όρος μοναδικών θεατών ανά Snapchat Stories έχει μειωθεί κατά 40%», αναφέρει ο Nick Cicero, CEO της Delmondo, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας σε 21.500 Snapchat Stories.

Όσον αφορά τα downloads, η εταιρεία ανάλυσης App Annie υποστηρίζει ότι το Snapchat είδε μεγάλη πτώση στη συμμετοχή των χρηστών του, μετά την εμφάνιση του Instagram Stories.

Η αφαίρεση της Auto-Advance λειτουργίας

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Snapchat αφαίρεσε το Auto-Advance χαρακτηριστικό του στις 8 Οκτωβρίου και πλέον οι χρήστες δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε τους ιστορία στη λίστα τους και ίσως να είναι αυτός ο λόγος που προκλήθηκε η εν λόγω απότομη πτώση στη χρήση του Snapchat Stories.

Η πτώση του Snapchat στους σταρς

Ο Charlie Buffin, διαχειριστής ταλέντων, σημείωσε ότι ο μέσος όρος επισκέψεων στο Snapchat ανά ημέρα από τα τέλη του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 ήταν 330.000, αλλά μέχρι το Δεκέμβριο οι ημερήσιες προβολές έφτασαν έως και τις 250.000.

Φαίνεται ότι πλέον το Facebook έχει βρει επιτέλους τον τρόπο να προκαλέσει το Snapchat έπειτα από τις πολλαπλές αποτυχημένες προσπάθειες και πέντε χρόνια μετά την απόρριψη για την εξαγορά του από τον γίγαντα κοινωνικής δικτύωσης. Με την τοποθέτηση ενός κλώνου του Snapchat στο Instagram feed, η οικογένεια των εφαρμογών του Facebook κατέστησε την έκδοσή της πιο βολική. Τώρα, η εταιρεία του Ζούκερμπεργκ προσπαθεί να δημιουργήσει κλώνους του Snapchat και στην κύρια εφαρμογή του, όπως Facebook Stories, Messenger Day και WhatsApp Status.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 3 =