αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Haagen-Dazs πωλούνται έναντι 4 δισ. δολαρίων

Τα Haagen-Dazs πωλούνται έναντι 4 δισ. δολαρίων

Τις δραστηριότητες παγωτού, στις οποίες περιλαμβάνονται και τα Haagen-Dazs, πουλάει η Nestle SA, σε μια κοινοπραξία με την εταιρεία επενδύσεων PAI Partners, έναντι 4 δισ. δολαρίων.

Η κοινοπραξία, Froneri, δημιουργήθηκε το 2016 όταν η ελβετική εταιρεία συγχώνευσε τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες παγωτού με την R&R που ανήκει στην PAI.

Τώρα επεκτείνεται για να δημιουργήσει μια ισχυρότερη πρόκληση στη Unilever, που είναι ο ηγέτης παγκοσμίως με τα Ben & Jerry και τα Magnum.

Η κίνηση έρχεται καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle, Mark Schneider, πουλάει τις δραστηριότητες με τις χαμηλότερες επιδόσεις, ενώ εστιάζει στις ζωοτροφές, στο νερό και στον καφέ για ανάπτυξη.

Οι αμερικανικές δραστηριότητες παγωτού που πωλούνται, είχαν αποφέρει πωλήσεις 1,8 δισ. δολαρίων το 2018, ενώ η Froneri είχε έσοδα 2,9 δισ. ελβετικών φράγκων (2,9 δισ. δολαρίων), τόνισε η Nestle.

Η συμφωνία θα δώσει στην Froneri το 10% στην παγκόσμια αγορά παγωτού, έναντι του 18% που κατέχει η Unilever, σύμφωνα με στοιχεία της Bloomberg Intelligence.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =