αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα delivery φαγητού… 1.000 ευρώ αναπτύσσονται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα

Τα delivery φαγητού… 1.000 ευρώ αναπτύσσονται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα

Στα νότια προάστια, στην Αττική Ριβιέρα, οι οικειοθελείς απουσίες από τις δημόσιες συναθροίσεις είναι πλέον πιο ευχάριστες. Εκτός από το γαλάζιο της θάλασσας βοηθάει ίσως και η ύπαρξη υψηλού επιπέδου υπηρεσιών delivery, καλύτερα γνωστών ως in-house dinning ή fine dinning, που έχουν κάνει πια την παρουσία τους αισθητή και στην Ελλάδα. Γεύματα με γκουρμέ πιάτα από διακεκριμένους σεφ παραδίδονται κατ’ οίκον έναντι δυσθεώρητων για τους περισσότερους Ελληνες λογαριασμούς. Λογαριασμούς που ξεκινούν από 300-400 ευρώ αλλά συχνά προσεγγίζουν ή και ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ αν η παρέα είναι μεγαλύτερη…

Τρανταχτό παράδειγμα αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας που εξαπλώνεται σταδιακά και στο κέντρο της Αθήνας, στα βόρεια προάστια και αλλού είναι η περίπτωση του εστιατορίου Matsuhisa Athens του Αστέρα Βουλιαγμένης. Ακριβά αυτοκίνητα φεύγουν καθημερινά από το ελληνικό εστιατόριο του διάσημου παγκοσμίως σεφ Nobuyuki «Nobu» Matsuhisa και μεταφέρουν τις πανάκριβες παραγγελίες του υψηλού εισοδήματος πελατών του στην ευρύτερη περιοχή. Επιστρέφουν πάραυτα στη βάση τους στον Αστέρα με εισπράξεις χιλιάδων ευρώ.

Αλλά το Matsuhisa, αν και είναι μάλλον το ακριβότερο, δεν είναι το μόνο από τα εν Ελλάδι εστιατόρια που έχουν σχεδιάσει και παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες και προϊόντα κορυφαίου επίπεδου. To Birdman του Αρη Βεζενέ, γνωστότερου αρχικά από το εστιατόριό του πίσω από το Hilton και για τα εξαιρετικά του κρέατα, ξεκίνησε το καλοκαίρι delivery με ιαπωνικά bento boxes, γνωστά από τους ιαπωνικούς σιδηροδρόμους, αναβαθμίζοντας το delivery και το take away στο κέντρο της πρωτεύουσας. Μάλιστα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας τηρεί ευλαβικά κανόνες προμήθειας πρώτων υλών από προμηθευτές με πιστοποιημένες αρχές βιώσιμης ανάπτυξης, καλλιέργειας και εκτροφής. 

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + fifteen =