αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 9 skills που χρειάζεται ένας επιχειρηματίας για να γίνει πετυχημένος

Τα 9 skills που χρειάζεται ένας επιχειρηματίας για να γίνει πετυχημένος

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: Δεν είναι εύκολο να είσαι επιχειρηματίας. Εδώ ακολουθεί μια ερώτηση: Και τι χρειάζεται να έχει ένας επιχειρηματίας για να γίνει πετυχημένος; Σίγουρα, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Πολλά παίζουν ρόλο. Ωστόσο, αν θέλουμε να δούμε την εικόνα λίγο πιο συνολικά, υπάρχουν μερικά σημεία- κλειδιά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το αμερικανικό Entrepreneur.com παρουσιάζει τα 9 skills που πρέπει να έχει κάποιος, για να φτάσεις στην επιχειρηματική κορυφή. Αρκετές από αυτές για να τις αποκτίσεις βέβαια, χρειάζεται να επενδύσεις χρόνο. Αλλά είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα βγεις κερδισμένος.

1# Ικανότητα διαχείρισης χρημάτων. Αν θέλεις να έχεις μια υγιή επιχείρηση πρέπει να είσαι καλός στην διαχείριση τον χρημάτων σου. Εσύ ξέρεις που πάνε αυτά κάθε μήνα;

2# Να είσαι παραγωγικός. Βρες τις ώρες που είσαι πιο παραγωγικός και αξιοποίησε τες. Α και να ξέρεις θα χρειαστεί να δουλέψεις πολλές ώρες.

3# Ανέπτυξε το προσωπικό σου brand σωστά. Και εκεί χρειάζεται προσπάθεια. Πλέον πολλοί άνθρωποι δημιουργούν το δικό τους project. Πρέπει να βγεις στην αγορά και να ξεχωρίσεις.

4# Αναγνώρισε τις αδυναμίες σου. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος σε όλα. Αρκεί όμως να γνωρίζεις τις αδυναμίες σου. Έτσι θα παίρνεις τις καλύτερες αποφάσεις συνολικά.

5# Προσέλαβε τους κατάλληλους ανθρώπους. Ένα κομβικό σημείο. Όπως έχουν πει μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο Jack Ma, πρέπει να προσλαμβάνεις τους σωστούς ανθρώπους. Κοίτα να είναι πιο έξυπνοι από εσένα.

6# Πωλήσεις. Δεν έχει νόημα αν φτιάξεις το καλύτερο project, αλλά δεν έχεις την ικανότητα να κάνεις πωλήσεις. Και σε πελάτες αλλά και σε υποψήφιους επενδυτές.

7# Ικανότητα εφαρμογής βασικού μάρκετινγκ. Όταν ξεκινάς μια επιχείρηση, θα χρειαστεί να τα κάνεις όλα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι μια βασική κατανόηση του ψηφιακού μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένου του SEO, του mobile μάρκετινγκ και της πληρωμένης διαφήμισης.

8# Αντιμετώπιση της αποτυχίας. Ναι, θα έρθουν και αποτυχίες στην διαδρομή. Αλλά μόνο αν τις ξεπεράσεις θα φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου. Πρέπει να τις διαχειριστείς σωστά.

9# Επιθυμία και ικανότητα να βελτιώσεις τον κόσμο. Το κίνητρο κάνει την διαφορά. Πρέπει να στοχεύεις στο να κάνεις τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες. Η παροχή πραγματικής αξίας, είναι αυτό που επιτρέπει στην επιχείρησή σου να υπερέχει, όπου άλλοι αποτυγχάνουν

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + four =