αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 9 sites που τσεκάρω κάθε πρωί | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Τα 9 sites που τσεκάρω κάθε πρωί | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Το περιεχόμενο είναι άπειρο στην digital εποχή που ζούμε. Είναι χρήσιμο λοιπόν να είσαι λίγο πιο οργανωμένος, για να μην «χαθείς» μέσα σε αυτό το τοπίο. Το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις: Μία μικρή λίστα με websites που σε ενδιαφέρουν και τα οποία μπορείς να επισκέπτεσαι καθημερινά.

Κάτι τέτοιο έχω κάνει και εγώ. Παρακάτω λοιπόν θα δεις 9 ξένα websites, με εστίαση στο business πεδίο, τα οποία τσεκάρω κάθε πρωί. Κάθε πρωί, όταν ανοίγει το laptop, θα κάνω μια «βόλτα» σε αυτά τα sites. Και κάτι ακόμα: Αρκετά από τα άρθρα, τα βίντεο ή τις συνεντεύξεις που θα δω στα εν λόγω ξένα sites θα γίνουν είτε μεταφράσεις για το It’s Possible (με αναφορά στην αρχική πηγή), είτε θα λειτουργήσουν ως ερέθισμα για να φτιάξω κάποιο άρθρο που «κουμπώνει» στην ελληνική πραγματικότητα.

Εδώ είναι η λίστα μου:

1# Entrepreneur.com: Συμβουλές, λίστες, συνεντεύξεις. Συνήθως τέτοια άρθρα θα δεις εδώ. Σπάνια θα δεις θέματα επικαιρότητας, ειδικά στις κεντρικές θέσεις. Κατά καιρούς, δημοσιεύει και ωραία γραφήματα.

2# Inc Magazine: Πάλι εστιάζει στα tips. Εδώ όμως το κάνουν πιο προσωποκεντρικά. Θα σου πει π.χ. για την τακτική που ακολουθεί ο Jeff Bezos ή ο Elon Musk. Μάλιστα, τα πρόσωπα που θα εστιάσει, μερικές φορές δεν είναι καν business. Μπορεί να είναι ένας καλλιτέχνης ή οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι. Πάντα, το «δένουν» κάπως με το business κομμάτι. Να σημειώσω βέβαια ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο site έχει μπει και στο συνδρομητικό μοντέλο, άρα κάποια από τα άρθρα που θα δεις εκεί ανοίγουν μόνο επί πληρωμή.

3# addicted2success: Χρήσιμες συμβουλές που εστιάζουν στο career κομμάτι, αλλά και γενικότερα στην προσωπική ανάπτυξη. Τα περισσότερα άρθρα είναι σχετικά μικρά σε έκταση, εμπεριέχουν bullets και μπορείς να τα «καταναλώσεις» εύκολα ακόμα και από το κινητό σου. Οι κατηγορίες Success advice, Life και Change you mindset είναι σίγουρα κάποιες από αυτές που αξίζει να τσεκάρεις.

4# Thrive Global: Και εδώ υπάρχουν πολλά επιχειρηματικά στοιχεία. Βάζοντας όμως μια σημαντική παράμετρο: Το πως θα είναι η ζωή και η καθημερινότητα σου καλύτερη. Θα δεις για παράδειγμα, το πως θα αποφύγεις το burnout, όταν εργάζεσαι σε γρήγορους ρυθμούς. Και άλλα τέτοια θέματα.

5# CNBC Make it: Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μίνι site, μέσα στο αχανές του CNBC. Φιλοξενεί ιστορίες επιχειρηματιών, από κορυφαίους businessmen, μέχρι επιχειρηματίες… 11 χρονών ή digital nomads. Αρκετές συμβουλές, ενώ εστιάζει στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.

6# The Muse: Το συγκεκριμένο site δεν είναι καθαρά επιχειρηματικό. Μάλλον μπαίνει στην ευρύτερη κατηγορία των career sites. Δημοσιεύει συμβουλές καριέρας, αλλά και tips που αφορούν την αναζήτηση εργασίας. Συνήθως έχει μικρά κείμενα, τα οποία μπορείς να διαβάσεις «στα γρήγορα».

7# Coursera. Οκ, αυτή την πλατφόρμα δεν την επισκέπτομαι ακριβώς κάθε πρωί. Αλλά δεν θα μπορούσα να μην την συμπεριλάβω στη λίστα. Είναι ένα από τα πιο γνωστά websites με online μαθήματα. Από εδώ μπορείς να πάρεις γνώση σε διάφορα πεδία- και δωρεάν. Σίγουρα αξίζει να το επισκεφθείς μία ή περισσότερες φορές, έστω μέσα στο Σαββατοκύριακο σου.

8# Psychology today: Διάσημο site το οποίο εστιάζει στην ψυχολογία. Και τι σχέση έχει αυτό στην λίστα μας; Έχει. Εκεί θα βρεις πολλά χρήσιμα άρθρα με tips και συμβουλές, που θα σε βοηθήσουν στο ψυχολογικό κομμάτι. Κάτι που με τη σειρά του είναι απαραίτητο για να χτίσεις την καριέρα που θες ή για να βγεις από μια δύσκολη κατάσταση ειδικά στην αγχωτική και απρόβλεπτη εποχή που ζούμε.

9# Power of positivity: Η θετικότητα είναι ένα επίσης σημαντικό εργαλείο στην εποχή μας. Αυτό είναι ένα site που λειτουργεί από το 2009 και έχει περιεχόμενο που θα σε βοηθήσει. Όπως λένε οι δημιουργοί του: «Το όραμά μας είναι να φυτέψουμε και να καλλιεργήσουμε τη θετική ενέργεια στις καρδιές και στο μυαλό όλων. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε την κοινότητά μας με μελέτες και έρευνες, συμβουλές ειδικών, έμπνευση, εργαλεία και ψυχαγωγία που θα παρακινήσουν και θα ενθαρρύνουν την κοινότητά μας να βελτιώσει τη ζωή της».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × two =