αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 9 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να πάρεις την προαγωγή

Τα 9 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να πάρεις την προαγωγή

Εντάξει, όλοι θέλουμε να εξελιχθούμε στην καριέρα μας. Ανάλογα με το επάγγελμα που έχεις επιλέξει, το ανέβασμα στην ιεραρχία μπορεί να πάρει πολλά χρόνια ή να γίνει πολύ πιο σύντομα. Σίγουρα παίζουν ρόλο και εξωγενείς παράγοντες.

Αλλά εδώ έρχεται ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα: Τι μπορείς να κάνεις εσύ από την μεριά σου, έτσι ώστε να πάρεις την προαγωγή που θες; Το αμερικανικό inc.com δίνει την δική του απάντηση. Και παραθέτει 7 συγκεκριμένες κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1# Πίστεψε στον εαυτό σου και σε αυτό που κάνεις. Έτσι θα είσαι ακόμα καλύτερος στη δουλειά σου. Σίγουρα θα το δουν και οι άλλοι.

2# Να είσαι θετικός. Δεν χρειάζεται να είσαι πάντα με το χαμόγελο. Αλλά αν δημιουργείς ένα αισιόδοξο κλίμα, γίνονται και οι άλλοι πιο αισιόδοξοι στον ίδιο χώρο. Και μάλλον θα το παρατηρήσει το αφεντικό σου…

3# Λύσε τα προβλήματα, μην γκρινιάζεις για αυτά. Όσο περισσότεροι άνθρωποι διαμαρτύρονται για ένα πρόβλημα, τόσο λιγότερα γίνονται για αυτό. Κάνε ένα βήμα πίσω και σκέψου καινοτόμους τρόπους αντιμετώπισης του θέματος.

4# Συνεργασία. Μίλα και με άλλους καθώς προσπαθείς να επιλύσεις σημαντικά προβλήματα. Έτσι θα είσαι πιο αποτελεσματικός. Ενώ οι συνάδελφοι θα αρχίσουν να σε βλέπουν ως ένα άτομο ”go-to” όταν υπάρχει ένα ζήτημα. Είναι το κλειδί για να πάρεις περισσότερη ευθύνη- άρα μια προαγωγή.

5# Δες τι χρειάζεται το αφεντικό σου. Όσο πιο ευαισθητοποιημένοι είστε για το τι χρειάζεται το αφεντικό σας, τόσο καλύτερες είναι οι πιθανότητές σας για να πάρετε μια προαγωγή. Δεν χρειάζεται να λες «ναι σε όλα». Αλλά φρόντισε να δείχνεις ένα ενδιαφέρον για τις ανάγκες που προκύπτουν.

6# Μην παραπονιέσαι. Οι άνθρωποι που γκρινιάζουν, δεν παίρνουν προαγωγή. Ανεξάρτητα από το αν έχουν δίκιο για τους λόγους που γκρινιάζουν. Σταμάτα λοιπόν τα παράπονα, και βρες λύσεις στα προβλήματα.

7# Ζήτα feedback για την απόδοση σου. Θα γίνεις καλύτερος. Και σίγουρα θα δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι για την απόδοση σου.

8# Αντιμετώπισε τους όλους με σεβασμό. Πρέπει να είσαι ευγενικός με όλους. Ακόμα και με τον τελευταίο υπάλληλο στην ηεραρχία. Έτσι θα είναι πιο αποδοτική η ομάδα. Και έχεις πιθανότητες να γίνεις η leader της.

9# Διατήρησε την ψυχραιμία σου, μέσα σε μια κρίση. Θα έρθουν κακές στιγμές. Εκεί όμως ξεχωρίζουν οι μεγάλοι ηγέτες. Μείνει ψύχραιμος και μην ξεχνάς: Το αφεντικό χρειάζεται ανθρώπους που μπορούν να αποδώσουν σε καλές στιγμές, και σε στιγμές υψηλής πίεσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 5 =