αρχικηVIRALΤα 9 πράγματα που πρέπει να βγάλεις (επιτέλους) από το σπίτι σου μόλις κλείσεις τα 30 σου

Τα 9 πράγματα που πρέπει να βγάλεις (επιτέλους) από το σπίτι σου μόλις κλείσεις τα 30 σου

Η δεκαετία των 20 είναι η πιο «τρελή» και ελεύθερη της ζωής μας. Σπουδάζουμε, πάμε ταξίδια, ερωτευόμαστε, ξενυχτάμε. Μπορείς να κάνεις λάθη, να αλλάξει καριέρα, ακόμη και να μείνεις για λίγο άνεργη.

Όταν πατάς τα 30, όμως, υπάρχουν πολύ περισσότερες υποχρεώσεις. Δουλειά, σπίτι, ίσως κάποιος σύντροφος.

Έχεις το δικό σου σπίτι, τον δικό σου χώρο. Και πρέπει να το φροντίσεις.

Δεν υπάρχει πλέον η φοιτητική γκαρσονιέρα, αλλά ένα διαμέρισμα που ζεις την ζωή σου.

Τότε είναι η ώρα να αλλάξεις πολλά στη ζωή αλλά και στο σπίτι σου. Να ξεφορτωθείς ότι ανήκει σε περασμένη δεκαετία και να βάλεις στην καθημερινότητά σου ένα πιο εκλεπτισμένο και minimal στιλ διακόσμησης και design.

Καναπές-κρεβάτι

Όλοι είχαμε (ή και έχουμε ακόμα) έναν τέτοιο καναπέ στο σπίτι μας. Βόλευε καθώς αν είχαμε επισκέψεις στο σπίτι, ανοίγαμε τον καναπέ για να κοιμηθούν οι φίλοι μας. Προτίμησε έναν γωνιακό καναπέ που είναι μοδάτος.

Shutterstock

Παλιά λευκά ήδη

Τα σεντόνια και τα άλλα κλινοσκεπάσματα πρέπει να είναι προτεραιότητά μας σε κάθε ηλικία. Ωστόσο, μικρότεροι ίσως δεν μας ενδιέφερε η ποιότητά τους. Ξεφορτώσου τα σκισμένα, παλιά σεντόνια, που έχουν λεκέδες ή έχουν κιτρινίσει.

Έργα τέχνης χωρίς κορνίζα 

Μπορεί να φαίνεται πιο casual και αυθόρμητο ένα πόστερ, όμως οι κορνίζες και τα πλαίσια είναι πιο σοφιστικέ και lux. 

Shutterstock

Δωρισμένα έπιπλα

Σίγουρα γλιτώνεις χρήματα ενώ τα vintage κομμάτια είναι πολύ στη μόδα. Όμως, πολλές φορές γεμίζουμε το σπίτι μας με παλιά έπιπλα που μας έδωσαν οι γονείς μας ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες μας και πλέον δεν μας ταιριάζουν. Κράτησε ότι σου αρέσει και δώσε τα άλλα ή πέταξέ τα αν ήρθε η ώρα.

Φθηνά χαλιά

Τα χαλιά δίνουν τον τόνο σε ολόκληρο δωμάτιο. Τα φθηνά χαλιά είναι μια λύση αλλά πρέπει να προσέχεις την ποιότητα και το είδος του υφάσματος. Τα vintage και antique μάλλινα χαλιά αντέχουν στον χρόνο, αντίθετα με τον πολυεστέρα.

Shutterstock

Σιδερένιες κρεμάστρες 

Όλοι έχουμε τέτοιες κρεμάστρες, που είτε έχουμε αγοράσει είτε από το καθαριστήριο. Μπορεί να είναι οικονομικές και ευκολόχρηστες. Ωστόσο, λυγίζουν εύκολα, σκουριάζουν και μπορούν να καταστρέψουν το ρούχο μας. Οι ξύλινες είναι πιο στιλάτες και λειτουργικές.

Πλαστικά σερβίτσια

Τα πλαστικά πιάτα και μαχαιροπίρουνα είναι παιδικά! Πρακτικά μεν και πολύ οικονομικά, αλλά δεν έχουν κανένα στιλ και χαρακτήρα. Υπάρχουν ωραίες, οικονομικές λύσεις που μπορούν να θαυμάσουν και οι καλεσμένοι σου.

Shutterstock

Παλιοί καθρέφτες

Ο καθρέφτης παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα σπίτι. Ένας παλιός καθρέφτης με χαλασμένο πλαίσιο, μπορεί να χαλάσει την αρμονία και την ισορροπία στην διακόσμηση.

Χαλασμένα μαχαιροπίρουνα

Τα μαχαιροπίρουνα είναι πολύ σημαντικά σε μία κουζίνα. Φυσικά, χαλάνε και αυτά με την πάροδο του χρόνου και την χρήση. Δεν έχει σημασία αν δεν είναι σετ, μπορείς να βρεις υπέροχα και στιλάτα κομμάτια.

Πηγή: Bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + three =