αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 8 πράγματα που πρέπει να κάνουν κάθε ημέρα οι επιχειρηματίες (για να φροντίσουν τον εαυτό τους)

Τα 8 πράγματα που πρέπει να κάνουν κάθε ημέρα οι επιχειρηματίες (για να φροντίσουν τον εαυτό τους)

Το να είσαι επιχειρηματίας είναι πολύ ρισκαδόρικό. Κάθε ημέρα είναι μια συνεχής μάχη με την αβεβαιότητα. Αλλά τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ πιο δύσκολα, αν δίνετε περισσότερη σημασία στην επιχείρηση σας από ότι στον εαυτό σας.

Αν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας, τότε είναι πολύ πιθανό να φτάσετε στην εξουθένωση. Και τελικά, δεν θα μπορείτε να είστε παραγωγικοί ούτε στα επαγγελματικά σας. Το αμερικανικό site Entrepreneur.com παραθέτει 8 πράγματα που πρέπει να κάνουν καθημερινά όλοι οι επιχειρηματίες, έτσι ώστε να κρατήσουν φρέσκο τον εαυτό τους.

1– Κοιμηθείτε αρκετά: Ο Benjamin Franklin να έχει πει ότι «μπορείς να κοιμηθείς όταν θα είσαι νεκρός». Ωστόσο υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι αν δεν κοιμάσαι αρκετά τότε είναι πιθανό… να ζεις σαν νεκρός. Σύμφωνα με μελέτες, οι έλλειψη ύπνου πλήττει τον οργανισμό μας. Και παρουσιάζονται προβλήματα όπως: ασθενέστερη μνήμη ή έλλειψη καθαρού μυαλού για λήψη αποφάσεων. Άρα λοιπόν κοιμηθείτε αρκετές ώρες, και διασφαλίστε ότι έχετε επίσης μια καλή ποιότητα ύπνου.

2– Άσκηση: Η γυμναστική σε καθημερινή βάση θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη προτεραιότητα από την επιχείρηση σας. Μέσω της άσκησης, απελευθερώνονται χημικές ουσίες που σας κάνουν πιο χαρούμενους. Παράλληλα, μπορείτε να αντεπεξέλθετε καλύτερα σε καθημερινές εργασίες.

3– Κάντε ένα διάλειμμα: Οι επιχειρηματίες πολλές φορές παρασύρονται και εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα ρεπό την εβδομάδα. Εκείνη την ημέρα βγείτε έξω με φίλους και μην ασχοληθείτε καθόλου με δουλεία. Μην τσεκάρετε καν τα email σας. Έτσι θα επαναφορτίσετε το μυαλό σας και θα επιστρέψετε στην δουλειά μετά, πολύ πιο φρέσκοι.

4– Διαλογισμός: Αρκετοί το θεωρούν ως χάσιμο χρόνο, αλλά μάλλον η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο διαλογισμός μπορεί αν προσφέρει σημαντικά οφέλη για εσάς και την επιχείρηση σας. Μπορεί να βελτιώσει την συγκέντρωση και τη δημιουργικότητα.

5– Αναγνωρίστε τις μικρές νίκες σας: Όταν έχουμε μια δική μας επιχείρηση, συνήθως δεν λέμε «μπράβο» στο εαυτό μας. Όμως κάτι τέτοιο είναι σημαντικό να γίνεται. Ανταμείβοντας τον εαυτό σας για τη μέχρι τώρα πρόοδο, μπορείτε να πάρετε θάρρος για τη συνέχεια και να γίνεται πιο παραγωγικοί. Κρατήστε ένα σημειωματάριο, στο οποίο κάθε βράδυ θα γράφετε τις μικρές νίκες της ημέρας.

6– Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικούς ανθρώπους: Η ζωή είναι σύντομη. Γιατί να ζεις ανάμεσα σε αρνητικούς ανθρώπους; Ένας από τους γρηγορότερους τρόπους για να αυξήσεις τα επίπεδα ευτυχίας σου, είναι να αποκοπείς από αρνητικά άτομα και να κάνεις νέες πιο θετικές επαφές.

7– Γέλα: Πολλοί λένε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Σταματήστε να παίρνετε τον εαυτό σας… τόσο στα σοβαρά. Μην είστε σκυθρωποί κάθε ημέρα. Κάντε την καθημερινότητα σας πιο ευχάριστη με το γέλιο.

8– Υγιεινή διατροφή: Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα είναι η καλή διατροφή. Μάλιστα, αυτό είναι κάτι που συχνά παραβλέπουν οι επιχειρηματίες. Ίσως λόγω πιεσμένων ωραρίων. Δώστε προσοχή στο υγιεινό φαγητό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =