αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 7 «όχι» που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία στη ζωή σου

Τα 7 «όχι» που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία στη ζωή σου

Τα «όχι» είναι απαραίτητα στη δουλειά και στη ζωή μας γενικότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Steve Jobs πίστευε ότι η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

Το «όχι» προστατεύει το χρόνο, την ενέργεια και την εστίασή σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να το λένε συχνότερα, αλλά τελικά δεν το κάνουν. Συνήθως, συνειδητοποιούν ότι έπρεπε να πουν «όχι» μόνο αφότου δεν το έκαναν.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σε βοηθήσει. Σε αυτή θα δεις τα 7 «όχι» που μπορούν να σε οδηγήσουν στην επιτυχία και στην ευτυχία.

Πείτε «όχι» στην ανάγκη σας να έχετε πάντοτε δίκιο

Νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε πάντοτε δίκιο και δεν αντέχουμε στην ιδέα ότι μπορεί να κάνουμε λάθος. Μάλιστα, είναι τόσο έντονη αυτή η ανάγκη μας που δεν αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο που ελλοχεύει να καταλήξουν άδοξα διάφορες σχέσεις μας, γιατί δεν αντέχουν όλοι οι άνθρωποι το άγχος που έχουμε και μεταδίδουμε. Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος μερικές φορές. Να έχεις ανοιχτό μυαλό έτσι ώστε να δεχτείς τις ιδέες και απόψεις των άλλων όταν χρειάζεται, και να διευρύνεις τους ορίζοντες σου.

Πείτε «όχι» στην ανάγκη σας να ελέγχετε τα πάντα

Δεν χρειάζεται να έχετε τον έλεγχο για οτιδήποτε συμβαίνει. Οι πετυχημένοι άνθρωποι εστιάζουν σε αυτά που μπορούν να ελέγξουν. Και δίνουν εκεί το μυαλό και την ενέργεια τους.

Πείτε «όχι» στην αυτολύπηση

Πολλοί άνθρωποι φθείρονται ψυχολογικά επειδή θεωρούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Βγάλτε τις αρνητικές σκέψεις από το μυαλό σας και αποφύγετε την αυτολύπηση. Αξίζετε πολύ περισσότερα από αυτό.

Πείτε «όχι» στη γκρίνια

Εγκαταλείψτε την ανάγκη σας να παραπονιέστε για τόσα πολλά πράγματα καθημερινά. Για ανθρώπους, καταστάσεις, γεγονότα που σας έκαναν δυστυχισμένους, λυπημένους. Μια σοφή φράση λέει ότι δεν έχει σημασία τι σου συμβαίνει, αλλά το πως αντιδράς σε αυτό που σου συμβαίνει. Και αν μένετε μόνιμα στην γκρίνια, δεν θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα. Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη που έχει η θετική σκέψη απέναντι στα πράγματα.

Πείτε «όχι» στον εντυπωσιασμό

Σταματήστε να προσπαθείτε τόσο σκληρά να εντυπωσιάσετε τους άλλους και να παριστάνετε ότι είστε κάτι που δεν είστε για να κάνετε τους άλλους να σας συμπαθήσουν. Τη στιγμή που θα σταματήσετε να προσπαθείτε τόσο σκληρά να γίνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά είστε, όταν θα ρίξετε όλες τις μάσκες, τότε θα αποδεχτείτε ουσιαστικά τον εαυτό σας και θα καταλάβετε ότι οι άνθρωποι πρέπει να σας αγαπούν για τον πραγματικό σας εαυτό, όχι για έναν ιδανικό μεν, αλλά ψεύτικο εαυτό που τους παρουσιάζετε.

Πείτε «όχι» στην αντίσταση προς τις αλλαγές

Οι αλλαγές είναι καλές, μας βοηθούν να προχωρήσουμε μπροστά, ακόμα και αν στην αρχή φαίνονται επώδυνες και δύσκολες. Οι αλλαγές όμως μας οδηγούν να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των ανθρώπων που μας περιβάλλουν. Συνεπώς, ακολουθήστε το ένστικτό σας, αγκαλιάστε τις αλλαγές, μην αντιστέκεστε σε αυτές και θα ανακαλύψετε το πραγματικό νόημά τους.

Πείτε «όχι» στις δικαιολογίες

Αφήστε κατά μέρους τις δικαιολογίες, γιατί δεν τις χρειάζεστε πια. Πολλές φορές περιορίζουμε τους εαυτούς μας, καθώς προβάλλουμε συνεχώς δικαιολογίες. Αντί να ψάχνουμε πώς θα βελτιώσουμε τον εαυτό μας, λέμε ψέματα ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό, χρησιμοποιώντας όλες τις δικαιολογίες που μπορεί κανείς να σκεφτεί- δικαιολογίες που στο 99% δεν είναι αληθινές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα από αυτή την πλατφόρμα μπορείς να βρεις δουλειές για digital νομάδες. Και να δουλεύεις remote από οπουδήποτε θες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 3 =