αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 7 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι απασχολημένος, αλλά απλά λες ότι είσαι απασχολημένος… για φιγούρα

Τα 7 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είσαι απασχολημένος, αλλά απλά λες ότι είσαι απασχολημένος… για φιγούρα

Πιθανόν έχεις πιάσει και τον εαυτό σου να κάνει κάτι τέτοιο: Σου ζητά ένας φίλος, γνωστός ή συνάδελφος να βγείτε για έναν καφέ, αλλά εσύ είσαι απασχολημένος με την δουλειά. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και την επόμενη ημέρα, και την μεθεπόμενη, και την άλλη εβδομάδα. Ζούμε στην εποχή που όλοι… είναι απασχολημένοι. Ναι, υπάρχουν κάποιοι που όντως είναι. Τώρα όμως δεν θα μιλήσουμε για αυτούς.

Θα δούμε μια άλλη κατηγορία ανθρώπων. Είναι αυτοί που λένε πάντα ότι είναι απασχολημένοι, ότι «τρέχουν», ότι «δεν προλαβαίνουν», απλά… για φιγούρα. Στην πραγματικότητα, το πρόγραμμα τους είναι αρκετά πιο χαλαρό. Όμως πάντα θα είναι οι τύποι που θα τους πεις να πάτε για μια απογευματινή βόλτα, και δεν θα μπορούν γιατί «έχουν πολύ δουλειά».

Και γιατί να το κάνει αυτό κάποιος; Ο λόγος είναι απλός. Στην εποχή μας συνηθίζουμε να εκτιμούμε περισσότερο τους «πολυάσχολους» ανθρώπους. Αυτούς που κάνουν (ή δείχνουν ότι κάνουν) πολλά πράγματα. Οι «τεμπέληδες» χάνουν πόντους με την πρώτη ματιά. Τις περισσότερες φορές βέβαια, είναι λεπτή η γραμμή που ξεχωρίζει τους πραγματικά απασχολημένους ανθρώπους με τους «φαινομενικά απασχολημένους».

Το αμερικανικό Entrepreneur.com κάνει τα δεδομένα λίγο πιο συγκεκριμένα. Και παραθέτει τα 7 σημάδια που αν τα δεις σε κάποιον (ή στο εαυτό σου) τότε μάλλον… δεν είναι και τόσο απασχολημένος. Απλά το λέει. Γιατί έτσι του αρέσει.

1# Κοιμάται 7-9 ώρες κάθε βράδυ, σταθερά

2# Δουλεύει λιγότερο από 47 ώρες την εβδομάδα

3# Στέλνει και λαμβάνει πάντα λιγότερα emails από τους συναδέλφους του

4# Δεν έχει παιδιά (ναι, τρώνε και αυτά πολύ χρόνο)

5# Βλέπει τους καλούς φίλους του πολύ συχνά

6# Πάει διακοπές πολύ συχνά

7# Βλέπει όλα τα τελευταία επεισόδια της αγαπημένης του σειράς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + seventeen =